12 flydende rock-arrangementer

ROSA går sammen med DFDS om nyt initiativ på København-Oslo-ruten: Intime rockkoncerter tur-retur.  Nephew, Kira & The Kindred Spirits, Lars H.U.G., Carpark North og en række andre kendte danske navne kan i de kommende måneder opleves på DFDS’ København-Oslo-overfart.

Det nye initiativ tager allerede fart i morgen onsdag eftermiddag, hvor Nephew, Oh No Ono og Blue Foundations DJ-team stikker til søs, og alle vil have optrådt inden færgen når Oslo næste dag. Og senere på sommeren kommer navne som Kira and the Kindred Spirits, Carpark North, Lars H.U.G., Teitur, Toboias Trier, Under Byen, Randi Laubek m.fl. til.

– Henvendelsen om samarbejde kom fra DFDS, fortæller ROSAs leder Gunnar Madsen. – Og vi syntes egentlig at ideen var så anderledes og spændende, at det var værd at tage udfordringen op.

– Vi fik hurtigt undersøgt, om færgerne indeholdt de rette lokaler til den slags arrangementer –  med tanke på professional afvikling af både lys og lyd. Det var der, og det bliver lokaler med plads til et par hundrede tilskuere.

– Man kan sige, at dette er endnu et i den lange række af forsøg på at finde nye koncertsteder til musikken. En ny synliggørelse af dansk kvalitetsmusik. Og dette vil helt sikkert også betyde at grupperne får et nyt publikum i tale  – samtidig med at København-Oslo-aksen passer fint ind i
ROSAs nordiske samarbejds-strategi.

12 koncert-sejladseer er aftalt i henholdsvis juni og august (i juli vil der tillige være jazz-tilføjelser i koncert-sejladserne i form af Caroline Henderson og Cecilie Nordy i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival). Og ud over det, støtter DFDS til gengæld SPOT Festivalen, samtidig med at ROSA får rådighed over  12 frirejser København-Oslo-retur, som danske bands kan benytte, når de skal  prøve kræfter med det norske marked.

– Man skal jo ikke være blind for, at selve rejserne vil give grupperne kontakt med et nyt og nordisk publikum, samtidig med at der også vil være mange timers mulighed for at pleje norske kontakter i Oslo, inden færgen returnerer til København, siger Gunnar Madsen.
Koncertplan

14/06 Nephew + Oh No Ono + Blue Foundation DJ Team
16/06 Kira & The Kindred Spirits + Jens Unmack
20/06 Powersolo + Carpark North
24/06 Teitur
23/07 Under Byen
25/08 Peter Sommer
31/08 Randi Laubek
02/09
Allan Olsen Solo
18/09 Niels Skousen + Eivør Pálsdóttir
20/09 Hush
22/09 Lars H.U.G.
24/09 Rasmus Nøhr Duo