14 navne klar til SPOT – for første gang

.

Så er de første 14 navne klar til SPOT Festival 2008. Alle debutanter i SPOT-sammenhæng. Og alle valgt ud fra den store pulje på i alt 783 ansøgere, som ønskede at være med på årets festival, der foregår 6.-7. juni i og omkring Musikhuset i det centrale Århus.

Vanen tro kommer navnene godt rundt i genre-krogene, men skal man pege på en trend, er det, at mange har elektroniske elementer i deres udtryk – og det er ganske repræsentativt for det store ansøgerfelt i det hele taget: Keyboardet og computeren gør i høj grad rockguitaren rangen stridig som den dominerende udtryksform.

Seks af de 14 første navne indeholder alle electronicaen:

Cd-aktuelle Boom Clap Bachelors er et tre år gammelt københavnsk musiker/producer/dj-kollektiv, som benytter sig af det danske sprog – det samme gør duo’en BREUMM (med fortid i Coolsville), hvis marts-udspil er med-produceret af Henrik Balling og som i øvrigt har Steffen Brandt som anbefaler.

Marvel Hill har været undervejs i over 10 år, men har for alvor fundet form og udtryk nu: debut-albummet fra sidste år fik roser som ” unik elektronisk rock” og tillægsord som mørkt, foruroligende og smukt hæftet på sig, mens Spejderrobot cd-debuterede i sidste måned med  iørefaldende elektroniske knaldperler og klanglige eksperimenter – og i øvrigt er under Spot-luppen i det kommende Gaffa.

Snake & Jet’s Amazing Bullit Band blander lystigt filmreferencer, gammeldagsanaloge musikflader og den elektroniske musiks holdning til sangstruktur, mens Turboweekend senest leverede en opsigtsvækkende optræden ved P3 Guld med deres genrekrydsende, hårdtpumpede elektrorock og –pop.

dixon speed1

Dixon Speed leverer beskidt garage, blues og trash.

Jong Pang går i en anden retning end det elektroniske – et enmandsprojekt bestående af Anders Rhedin, som forsøges  genrebestemt under ’eksperimenterende pop’-etiketten. Hymns From Nineveh er også et soloprojekt, som går i den akustiske pop- og folk-retning, mens både Dixon Speed og Monkey Cup Dress er to om musikken. Den første duo står for en saftig blanding af garage, blues og trash, mens sidstnævntes har et akustisk udtryk med folk og jazz blandt ingredienserne.

choir of young believers1

Choir Of Young Believers fik P3’s
talent-pris.

Når det gælder den alternative indiepop og surf er The Elephants på plakaten, og allerede ude flere steder i Europa via tyske Tapete Records – samme selskab som også lancerer ”Det elektriske barometer”-favoritten Men Among Animals’ psykedelisk inspireret indiepop. The Asteroids Galaxy Tour  hár allerede vist deres soulede indepop-kvaliteter for et stort publikum, da de i efterårets varmede op for Amy Winehouse, mens Choir Of Young Believers blanding af bløde stemninger, folk og storladen rock også har fået større bevågenhed – bl.a. via udnævnelsen til ”Årets Talent”, da P3 Prisen blev uddelt i januar.

– Feltet af nye orkestre og debutanter er fantastisk spændende og ser rigtigt godt ud i år. Vi glæder os til at præsentere dem sammen med andre nye navne – og så en række mere etablerede af slagsen, siger ROSAs og SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen om årets festival-udsigter.

Flere navne til årets SPOT Festival afsløres i den nærmeste fremtid.