Asylcenteret inviteret med på E-tur

E-tur giver hvert år efterskoleelever muligheden for at opleve en masse forskellige koncerter og musikgenrer. Da Velvet Volume og E-tur kom til Østhimmerlands Ungdomsskole, fik de selskab af nogle ekstra gæster.

Tekst af: Josephine Lawell. Foto af: Christian Riis

Velvet Volume spiller en fusion af punk og rock, men bandet var ikke den eneste fusion vi fik at opleve den aften. Unge fra asylcentret i nabobyen var nemlig inviteret på besøg. Det var Berno Jacobsen, efterskolens forstander, som i længere tid havde presset på, for at det kunne lade sig gøre:

– Det er en mulighed for de unge mennesker, der kommer fra en lukket verden, for at se en ny side af Danmark som de frie efterskole og højskoler, fortæller Berno Jacobsen.

DSC_8555
I begyndelsen holdt efterskoleeleverne og de jævnaldrende asylansøgere sig forsigtigt på afstand af hinanden. Men det ændrede sig, da Velvet Volumes hårde rock blødte stemningen op. Det gav de to grupper mulighed for at møde hinanden fordomsfrit med musikken som fælles sprog.

– Det er fedt, at vi kunne få lov til at se en anderledes hverdag, som den de har på efterskolerne og få lov til at være en del af det, fortæller Ali Reza på 15 år som bor på asylcenteret.

Ledsagerne fra asylcentret fortalte også, at det uden tvivl var den bedste aften, de unge havde haft, siden de kom til Danmark.

Om E-tur: E-tur præsenterer upcoming navne fra den danske musikscene på landets efterskoler. Den skaber mulighed for, at nye navne kan få erfaring med at tage på turné, at de kan udvikle sig på scenen, og måske skabe sig en fanbase i hele landet. Blandt de over 40 musikalske navne E-Tur tidl. har præsenteret er b.la. WAFANDE, Turboweekend, Quadron og Karl William.