Augusta Glahn-Abrahamsen & Troels Abrahamsen: RockCruise er “indelukket eskapisme”

Et søskendepar, to DJ sets og masser af musikalsk integritet. På RockCruise 2015 spillede den nydannede duo rockmusik i usædvanlige omgivelser.

Tekst & Foto af: Heidi Nannberg

Augusta Glahn-Abrahamsen & Troels Abrahamsen trak publikum ud på dansegulvet

Fredag eftermiddag, kort efter at skibet havde lagt fra kaj, mødtes vi med søskendeparret Augusta Glahn-Abrahamsen og Troels Abrahamsen, til en snak om, hvordan det er for en kort stund at lægge den elektroniske musik på hylden til fordel for rockmusikken og samtidig lave et familiært samarbejde. Selvom de begge arbejder med musik til hverdag, har de ikke tidligere optrådt sammen. Augusta Glahn-Abrahamsen er journalist og arbejder til daglig som radiovært på P6 Beat. Hendes storebror Troels Abrahamsen er producer, sanger og sangskriver, har udgivet albums under eget navn, men mange kender ham nok fra det elektroniske rock band VETO.

Vi spurgte den nydannede duo, hvad de mente om RockCruise som helhed, hertil Augusta svarede “det er et sjovt koncept” og Troels tilføjede “det er en sindssyg idé”. Han uddybede sine tanker og sagde “det der taler til folk er, at man spiser sammen, man deler turen, der er en Las Vegas stemning, man er fanget på en båd, folk slår sig løs”. Der er tale om “indelukket eskapisme og økuller” tilføjede Augusta.

I forhold til at spille på en færge sagde Troels “det er komprimeret”, og Augusta fortsatte “det er mega hyggeligt, at man deler turen med publikum”. Vi lavede en forventningsafstemning og især Augusta der, i modsætning til Troels, aldrig har optrådt på RockCruise, havde svært ved at sætte ord på sine forventninger: “Jeg kan overhovedet ikke regne ud, hvad der kommer til at ske’, men samtidig er jeg nysgerrighed omkring udfaldet. Jeg glæder mig til at se, hvem der kommer”.

Publikum overgiver sig til musikken

Publikum overgav sig til musikken

Der var dog enighed om, at lørdagens koncerter ville blive en hel del anderledes, end hvad de er vant til, når de arbejder som DJs; “der er langt fra Culture Club til DFDS” kommenterer Augusta. Musikken der skulle udvælges, var da heller ikke, hvad et DJ set normalt byder på i 2015, for at blive i konceptets ånd skulle musikken nemlig tilhøre genren rock. En opgave de to delte imellem sig; “Troels tager den gamle del, og jeg tager den nye, selvom der er meget af musikken, der er den samme” sagde Augusta. Troels forklarede, at han greb opgaven konkret an; “jeg gik på loftet for at finde gamle CDer”. Dog så de ikke genren som en begrænsning, tværtimod. “Rock er et bredt begreb”, ifølge Augusta, hvorefter hun i flæng nævnte elektrorock navne som Talking Heads, Figure og indierock bandet Vampire Weekend.

Troels og Augusta er godt klar over, at det publikum de vil møde på færgen, ikke nødvendigvis vil være det samme, som de er vant til. “Det er ikke et set, hvor man skal tænke for meget på sin musikalske integritet… der skal være plads til guilty pleasures”, kommenterede Augusta.
Da vi spurgte duoen om, hvorvidt de kunne forestille sig at spille sammen igen, svarede de i kor med et grin; “det kommer an på, hvordan det går”.

Den nydannede duo afrunder RockCruise 2015

Den nydannede duo afrundede RockCruise 2015

Søskendeparret spillede lørdag eftermiddag et udendørs set på Mermaid’s Bar, alt i mens Crown Seaways forlod det norske fastland. Om aftenen spillede de op til dans i Columbus Nightclub. De første 20 minutters tid bestod dansegulvet primært at et midaldrende par, der havde peppet de traditionelle dansetrin op i dagens anledning. Da lyden af The Strokes’ “Last Nite” spredte sig i det dunkle lounge område, var der en større tilstrømning af det lidt yngre publikum. At dømme efter stemningen i Columbus Club og det danselystne publikum, må konklusionen herfra blot være, at vi håber at se meget mere til dette samarbejde i fremtiden, og vi er ikke i tvivl om, at de kan gå i land med deres musikalske integritet i god behold.