Aura møder Kasper Eistrup møder Steffen Brandt møder Benny Andersen møder…

Aura er vel det seneste års mest anmelderroste debutant. Kasper Eistrup er højt respekteret sanger, guitarist og sangskriver hos rockgruppen Kashmir. Steffen Brandt er dansk rocks førende pen gennem et kvart århundrede – og en fortsat stædig musikalsk igangsætter. Benny Andersen er en af Danmarks førende digtere – ud over rollen som pianist, osv..

Udenfor Sæsonen er klar til sin syvende sæson – 18.-20. september på Bornholm –  og lægger igen op til at være et musikalsk og kunstnerisk samarbejde, hvor der både gøres op med vanetænkningen, gives plads til eksperimenterne – og hvor man præsenteres for uventede møder.

–  Vi vil gerne være et modtryk til kommercialiseringen af musikken, hvor det ellers er de store festivaler eller de store navne, der dominerer, siger Udenfor Sæsonens projektkoordinator Gitte Grønfeld Wille, som sammen med Musikhuzet Bornholm, ROSA og den kunstneriske leder Steffen Brandt udgør baggrundsgruppen.

Kasper Eistrup

– Og hvor ROSA står for den daglige talentpleje, vil vi gerne være det projektorienterede led inden for talentudviklingen herhjemme. F.eks. gennem samarbejde mellem de nye unge og de etablerede kræfter – eller genrekrydsene – som Underfor Sæsonen byder på.  Vi laver de uventede møder, som ikke opstår af sig selv, men som er uvurderlige for kunstnere, der er åbne over for nye udtryk og som tør blotte sig i samarbejder uden sikkerhedsnet, siger Gitte Grønfeld Wille.

Ud over Aura, Kasper Eistrup, Steffen Brandt og Benny Andersen er den finurlige, poetiske protestsanger Annika Aakjær og det bornholmske accordeon-talent Bjarke Mogensen med på årets hold, som for fjerde år i træk bliver bakket op af den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og en jazztrio med pianisten Christoffer Møller, Jeppe Skovbakke (bas) og Jeppe Gram (trommer).

Hvem der kommer til at udgøre årets musikalske par, hold og øvrige samarbejder vides endnu ikke:

Benny Andersen

–  Det sker først i selve ugen op til koncerterne, hvor øvelejren starter i København inden musikerne drager til Bornholm. Alle kommer med forslag og ideer, men det er langt fra givet, at det kommer til at passe sammen, og så må man i gang med at finde andre udveje. Alt i alt giver det også publikum muligheden for at møde det uventede og få en helt speciel og unik oplevelse, siger Gitte Grønfeld Wille, der i øvrigt kan fortælle at Udenfor Sæsonen nu er kommet på skoleskemaet – ud over de tre officielle koncerter:

– I ugen op til koncerterne er teksterne fra Udenfor Sæsonens kunstnere del af undervisning på Bornholms Gymnasium i dansk- og engelsk-timerne. Og så er der også er formiddagskoncert på gymnasiet fredag 19. september.

Uden for sæsonen

Steffen Brandt

ÅRETS PROGRAM:

Torsdag 18. september kl. 20.00:
Scala Gudhjem
Brøddegade 10, Gudhjem

Fredag 19. september kl. 20.00:
Kyllingemoderen, Christianshøjkroen
Segenvej 46, Almindingen

Lørdag 20. september kl. 20.00:
Gallakoncert. Musikhuzet Bornholm
Store Torv 6, Rønne
.
Billetsalg: MusikExperten, Rønne, tlf.  5695 3345 og
Expert Nexø Radio/TV, Neksø, tlf. 5649 2158.

*) Koncertrækken er støttet økonomisk af Bornholm Kulturuge, Bornholms Regionskommunes Musikudvalg, Bornholms Regionskommunes Fritids- og Kulturudvalg, DJBFA, ROSA – Dansk Rock Samråd, Fagudvalget for musik under Kulturministeriet samt Direktoratet for FødevareErhverv.

Yderligere info om tidligere koncerter se: www.rosa.org

Arr.: Musikhuzet Bornholm, ROSA – Dansk Rock Samråd, Steffen Brandt og projektkoordinator Gitte Grønfeld Wille.