Baby Woodrose til Letland

Baby Woodrose drager torsdag på en 4-dages tur til Letland, hvor den blues-beskidte trio dels skal spille to jobs i kystbyen Liepaja på spillestedet Fontaine Palace (med plads til 400 tilskuere),  dels skal spille på  Due North-festivalen i hovedstaden Riga.

Jobbet er andet led i det Due North-projekt som ROSA har arrangeret i samarbejde med  baltiske samarbejdspartnere samt Det Danske Kulturinstitut i Riga.

Første gruppe var Gob Squad, der spillede fem job i Estland, Letland og Litauen i starten af maj, og efter planen skal nye orkestre afsted til september og november. Ideen er at give danske musikere liveerfaring via flere sammenhængende jobs på fremmed grund –  en idé som er helt parallel med ROSAs fortløbende Skand-All projekt i Tyskland.

–  Projektet kan lade sig gøre fordi vi samarbejder med lokale samarbejdspartnere, fortæller Anders Johnsen, der er ROSAs projektleder på dette Baltikum-fremstød, og i øvrigt selv har erfaring som turnerende musiker.

– Vi arbejder dels sammen med Louie Fontaine, der står for spillestedet Fontaine Palace i Liepaja,  bookeren Edgars (der har tætte forbindelser til klubber og festivaler i hele Baltikum, red.) og roadien/lydmanden Dains – og så Simon Drewsen Holmberg, som er leder af Det Danske Kulturinstitut i Riga, fortæller Anders Johnsen, der fortæller om stor interese for de danske bands, fordi det stadig er en sjældenhed at få vestlige bands på besøg i de baltiske lande.

Tv-spots (billige i Baltikum) og  reklame på MySpace-lignende musiksites er med til at generere interesse for koncerterne.