Begejstrede elever efter De Underjordiske koncert: ”Vi vil jo gerne danse”

De Underjordiske præsenterede dansksproget psykedelisk rock’n’roll for danseglade efterskoleelever.

Tekst & foto af: Heidi Nannberg
I et mørklagt dramalokale pegede det farvede scenelys imod fem fyre fra Vendsyssel med læderstøvler og langt hår. På scenen serverede de dansksproget psykedelisk rock med tråde tilbage til både 60’ernes rock’n’roll og 80’ernes guitarpop til stor glæde for de fremmødte: De Underjordiske, der er godt halvvejs igennem deres del af E-Tur 2015, gav 21. september koncert på Hårslev Efterskole på Sjælland.

IMG_6499

Eleverne lyttede opmærksomt efter til tonerne af “Trold”

Bandet, der blev dannet af brødrene Andreas og Kristian Bengtsen samt Peter Kure i 2012, og i dag også omfatter Christian Vind Skibdal og Thomas Balslev Brandt, fik hurtigt skabt en god kontakt til de 90 efterskoleelever: De rejste sig på forsanger Peter Kures opfordring og gik tættere på bandet under nummeret ”Trold”  og satte sig på gulvet med lukkede øjnene. Numre som ”Sultne Ulve” og ”Hvis Du Forstod” skabte en magnetisk effekt mod dansegulvet, hvor størstedelen af eleverne befandt sig under den 40 minutter lange koncert.

Det var tydeligt, at der her var tale om et publikum, som var klar på at holde en fest, og som ikke var bange for at interagere med bandet. Eleverne holdt en fest, ført an af Peter Kure, der gentagne gange begav sig ud på en mindre vandring mellem de dansende elever for at indfange dem i mikrofonkablet og trække dem endnu tættere på scenen.

Anna

Anna

Anna på 15 var særdeles begejstret for koncerten og desuden en af de første til at indtage dansegulvet. ”Det er pissefedt”, en udtalelse hendes kammerater kunne nikke genkendende til. De gav ligeledes udtryk for, at de håbede, der i fremtiden ville komme ”meget mere” af den slags. ”Det er meget federe end et foredrag, for vi vil jo gerne danse.” Det herskede der heller ingen tvivl om, når man kastede et blik udover publikum. En anden af eleverne, 15 årige Mathilde, meldte sig ind i gruppen af tilfredse koncertgængere, der synes godt om bandets måde at udbrede deres musik på: ”Det er fedt, at de kommer ud og spiller for os”.

Eleverne kom helt tæt på bandet

Eleverne kom helt tæt på bandet

Vi ses på Roskilde…
Claus, der underviser på efterskolen, fortalte bagefter, at han var positivt overrasket over koncertens udfald, både bandets musikalske kvalitet: ”de gav den gas” – og den måde eleverne tog i mod bandet på: ”Der var en stor, gruppe der var godt med”.

Ifølge ham ville det langt fra være udelukket, at man kunne tage imod flere tilbud som disse, specielt hvis der er tale om bands, der har noget forskelligt at byde på og som kan introducere eleverne for forskellige typer af musik.

Efter koncerten blev kassen med gratis plakater hurtigt tømt og flere af dem signeret, mens en stor del af eleverne interesseret spurgte ind til, hvornår bandet skulle spille koncert igen. Den sidste gruppe af elever der forlod dramasalen, sendte De Underjordiske videre med et ”på gensyn, vi ses på Roskilde”.

Bandet selv var glædeligt overrasket over den energi publikum havde. ”De dansede meget” lød det fra Peter, også på trods af, at de ikke havde det store forhåndskendskab til musikken. Derfor var gruppen også overrasket over, at dette så betagede publikum skulle blive det første på deres E-Tur, der ikke købte noget merchandise. Til gengæld var der en vished om, at de havde gjort indtryk – og det ikke var den sidste gang disse elever ville lytte til deres musik.

Eleverne gav den gas på dansegulvet

Eleverne gav den gas på dansegulvet