Blue Foundation, Mads Langer, finsk stjerneorkester og dansk/norsk radioprojekt på SPOT

Det dansk/engelsk/japanske kollektiv Blue Foundation har fundet vej til SPOT-programmet med  blandingen af tåget dub, støvede beats og indsmigrende melodier. Gruppens formfuldendte arrangementer er blevet tilsat en ekstra musiker på scenen, og snart er orkestret klar til at indtage udlandet efter storsuccesen ”Sweep Of Days” fra 2004: den opfølgende ep ”Dead Peoples Choice” udgives senere på måneden i hele Norden samtidig med en kort nordisk turné.

Den unge sangskriver og rocktroubadour Mads Langer er også føjet til programmet. Langer udsendte tidligere i år debutalbummet ”Attention Please”, hvor radiohittet ”Breaking News” blot er én af en perlerække iørefaldende melodier fremført med overbevisning, hjerte og store energiudladninger. Han har haft mange velbesøgte koncerter det sidste års tid – blandt andet på SPOT 11 – og allerede inden debutpladen kom ud var flere numre i radiorotation.

 

Finske KTU – akkordeon-virtuosen Kimmo
Pohjonen har King Crimson-legenderne Trey Gunn
og Pat Mastelotto med til SPOT.

Finland er repræsenteret af to orkestre på årets SPOT Festival: KTU har akkordeon-virtuosen Kimmo Pohjonen som frontmand i en spektakulær omgang vild og ekstatisk eksperimenterende rock – leveret sammen med King Crimson-stjernerne Trey Gunn og Pat Mastelotto – mens rutinerede Aavikko byder på instrumentalkompositioner brygget på en charmerende sammenblanding af 60’ernes beachrock, 80’ernes computerspilsmusik og tidløse popmelodier.

Endelig kan DR, NRK og ROSA for anden gang præsentere det dansk/norske radioprojekt ”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt” på festivalen: To danske og to norske sangskrivere og -solister optræder med det anmelderroste norske rockband Real Ones som backinggruppe.

Norske Real Ones er backinggruppe for fire danske og
norske sangskrivere og solister i radioprojektet
”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt”.

Denne gang er Camille Jones og Rasmus Nøhr de danske solister, der hver stiller med en håndfuld numre – Norge er repræsenteret af Marthe Valle og Thom Hell (Jones, Valle og Hell giver desuden selvstændige koncerter under SPOT Festivalen).

Koncertrækken ”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt” har til formål at præsentere nye musikalske talenter i broderlandene, både for hinanden og publikum. Den starter 1. juni i Aalborg, 2. juni gælder det SPOT og 3. juni København –  hvorefter turnéen fortsætter i Norge. DR og NRK sender live-optagelser fra koncerterne i radioen.

KTU – Gunn, Kosminen, Mastelotto, Pohjonen