Brimstone Butterfly får international pladekontrakt

Brimstone Butterfly får international pladekontrakt
Hans Henrik Albek

Århusianske Brimstone Butterfly har skrevet kontrakt med det amerikanske pladeselskab Silverline Records, og bandets andet album ”Normality Killed The Cat” bliver i dag udsendt i USA. Senere i denne måned følger Canada, England og Tyskland – og fra januar venter en række koncerter i de samme lande.

Silverline Records, som blandt andet udgiver Iggy Pop, Motörhead, Gary Moore og Sex Pistols, er verdens største udgiver af de nye formater – dvd-audio, dual-discs osv. – og netop ”Normality Killed The Cat” udkom i Danmark 2004 på både dvd-audio og almindelig cd. Den internationale udgave er en dual-disc – dvs. pladens ene side kan spilles i en almindelig cd-afspiller og den anden i en dvd-afspiller – men indholdet er det samme: Udover almindelig stereo og surround sound 5.1 er der videoer til alle 11 numre, interviews, fotogalleri og optimeringsværktøjer på dual-discen.

På American Airlines rockkanal
– Pladen bliver en af de profilerede udgivelser i en stor amerikansk detailkæde, og American Airlines har den med i udvalget på deres rockkanal, fortæller bandets trommeslager Kristian Krämer om noget af den markedsføring, der følger pladeudgivelsen.

Brimstone Butterfly var første danske band til at lave en dvd-audio med surround-lyd og videoer til samtlige numre, og udlandet lagde da også mærke til ”Normality Killed The Cat” allerede sidste år. Albummet var nomineret i American Surround Music Awards, og det var i forbindelse med dette show, at der blev skabt kontakt med Silverline Records.

Det århusianske glamrockband, der aldrig har spillet i udlandet før, følger op på deres internationale pladeudgivelse først i det nye år med en række koncerter på den amerikanske østkyst, i England og Tyskland. Senere i det nye år vil pladen også blive udgivet i Japan.

”Normality Killed The Cat” udkommer i USA 4. oktober, Canada 18. oktober samt England og Tyskland 24. oktober.