Columbia vandt kapløbet om The Raveonettes

Columbia vandt kapløbet om The Raveonettes
Henrik Friis

Der kan trækkes en lige linie mellem den verdensomspændende kontrakt til The Raveonettes og SPOT 08-Festivalen i maj.

Efter 14 dages rygter og hvisken i krogene blev det så offentliggjort i går: The Raveonettes er blevet signet til amerikanske Columbia (Sony) – en verdensomspændende aftale der foreløbig gælder to udgivelser ud over cd-ep’en “Whip It On” – og med option på yderligere fire, hvis succesen skulle rulle.

Historien starter for alvor ved SPOT 08-Festivalen i maj, hvor Raveonettes spillede, og hvor den amerikanske musikjournalist-legende David Fricke fra Rolling Stone MAgazine – inviteret i samarbejde mellem Danmarks Radio og ROSA – ikke bare holdt foredrag, men også fik tid til at høre musik: bl.a. The Raveonettes.

Han nøjedes ikke med at rose dem dér, men genså også The Raveonettes ved en showcase på CBGS’s i New York i juli og udbredte sig derefter om gruppens kvaliteter i Rolling Stones’ spalter samt på magasinets hjemmeside. Siden da – og via en række afgørende showcases med Raveonettes i bl.a. New York, Los Angeles, London og “In the City”-messen i Manchester – har gruppen været “jaget vildt” af de store selskaber, hvoraf Columbua (Sony) altså nu er løbet med gevinsten.

Aftalen lyder – ud over et ikke-offentliggjort beløb (men det er rekord-STOOOORT set efter danske forhold) – på tre udgivelser. Den første er “Whip It On”-ep’en, der udkom på Crunchy Frog i maj, mens den næste formodentlig bliver et helt album, som gruppen nu skal i gang med at indspille.

“Whip it on” udgives i løbet af få uger i USA og England hvorefter resten af verden følger hurtigt efter.

Crunchy Frog bevarer rettighederne til The Raveonettes herhjemme, og har med denne aftale scoret endnu en gevinst oven i succes’en med at afsætte Junior Senior til det europæiske marked via aftalen indgået med Universal Records i forsommeren.