Dansk aften på stor belgisk musikfestival

Dansk aften på stor belgisk musikfestival
Erik Barkmann Petersen

I morgen, tirsdag 11. maj spiller danske Under Byen, Kitty Wu og Camilla Munck på Bruxelles-festivalen ”Les Nuits Botanique”. Festivalen er blandt de mest betydningsfulde i Belgien, og løber af stablen 8.-15. maj på fem forskellige scener.

Den danske aften er bl.a. et resultat af ROSAs satsning ved den hollandske Eurosonic Festival i januar, hvor Under Byen og Kitty Wu spillede. Deres koncerter gjorde stort indtryk, også på den belgiske presse. Således blev Under Byen udråbt til festivalens mest spændende navn overhovedet af det førende belgiske dagblad De Morgen.

Derudover har Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles lagt mange kræfter i at skabe et større samarbejde med den belgiske musikscene. Det har resulteret i, at en hel del belgiske branchefolk vil være repræsenteret ved koncerten – og har desuden medført, at Belgien er repræsenteret med tre spændende navne ved Præ-SPOT arrangementet på VoxHall torsdag 3. juni: Med Mintzkov Luna, Admiral Freebee og Mauro Pawlowski & The Grooms. Det er dagen før selve to-dages festivalen SPOT 10 løber af stabelen.

Under Byen og Kitty Wu har lige fået udgivet deres seneste albums i hele Benelux.

Udover de tre danske navne spiller bands som The Von Bondies, Blonde Redhead, The Divine Comedy, The Skatalites samt Ralph Myertz & The Jack Herren Band på festivalen.