Dansk dobbelt-op i London

Normalt er afbud ikke lige koncertarrangørers ønskedrøm. Anna Rose og Gemma Morgan fra det nystartede koncert- og promotion-initiativ Two Magpies fik dog  vendt situationen til det bedre, da aftenens engelske hovednavn måtte melde forfald med kort varsel.

Sigtet for de to piger er at præsentere dansk og engelsk musik på showcases i bl.a. London, og som supplement til et line-up bestående af danske The Floor Is Made Of Lava og engelske Clean George IV blev endnu et navn med stærkt dansk islæt sat på plakaten. Bandet Delanies, der har base i London og er centreret omkring to danske medlemmer, sprang til som erstatning i sidste øjeblik.

Spillestedet Monto Water Rats ligger 200 meter fra King’s Cross Station i bydelen af samme navn. Det er perfekt til showcases, da det er et af de steder som Londons pladeselskabsfolk og andre med tilknytning til branchen gerne går til, når de skal høre noget nyt. Lørdag aften var der da også folk fra både pladeselskaber, management og musikpresse til stede blandt publikum. Folk fordelte sig mellem stedets to rum, barlokalet ud mod gaden – hvor der var DJ på –  og det bageste lokale med scenen, hvor første band, Clean George IV, gik på kl. 22.

The Floor Is Made Of Lava gav den gas

De fremadstormende unge mænd i The Floor Is Made Of Lava var næste act. Gruppen har kun eksisteret i et års tid, men har allerede pladekontrakt med Tabu Records, der også er hjemsted for Veto. Især på baggrund af, at jobbet i London kun var gruppens tredje, leverede medlemmerne en meget overbevisende indsats.

Bandet spiller minimalistisk og skramlet rock med en god del humor i teksterne, og netop dette gør, at Anna Rose giver dem en god chance for at kunne gøre sig på det britiske marked: -Herovre er der en tendens til at alle prøver at lyde som eksakte kopier af de store navne. Netop fordi de her drenge har en anden sound, har de en meget bedre mulighed for at slå igennem.

Deres manager, Ulrik Ørum, havde taget turen til London for at overvære showcasen. Han sagde: – Jeg er godt tilfreds. Det er en svær opgave at komme til et nyt territorium, hvor man først skal have fanget folks opmærksomhed. Der var lokale branchefolk til stede, og det er en start. Nu må vi se, hvad der sker.

Delanies – hul igennem i London

Delanies fik æren af at slutte aftenen af. Med brødreparret Anders og Nicholas Delanie som drivende kræfter, har den dansk-engelsk-irske kvartet eksisteret i sin nuværende form i et år, men har i løbet af dette års tid spillet omkring 100 jobs i England. Deres rockmusik trækker på både rockabilly og tidlig Pink Floyd-psykedelia, og de er blevet hjulpet på vej med hjælp og skulderklap fra folk som Carl Barat fra The Libertines og Morrissey-guitaristen Alain Whyte.

De to brødre tog springet fra København til London i 2005 for at fokusere på musikken, og arbejdet er ved at bære frugt. De spiller større og større jobs, og er efterhånden ved at skabe sig et godt fodfæste i det engelske.

Den rutine som bandet efterhånden har opbygget fornægter sig da heller ikke. På trods af, at det var ved at tynde ud i publikum hen mod slutningen af deres sæt, gav de fire medlemmer sig fuldt ud og holdt energiniveauet til sidste stund. Efter showcasen var Anna Rose positiv omkring aftenens forløb:

-Når man tager i betragtning at vi fik et afbud fra vores headliner dagen før showcasen, synes jeg det gik godt. Vi har haft omkring 200 betalende, og her har bl.a. været folk fra EMI Artist Management, The Times, DrownedInSound.com og Iceland Records, så vi er godt tilfredse.

Næste Two Magpies-showcase løber af stabelen den 14/4 i London.