Dansk-norsk musikudveksling – på landevejen og i radioen

Det er dansk, norsk og færøsk sangskrivning af ypperste karat, når der nu inviteres til sæson nummer tre i det dansk-norske musiksamarbejde ”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt”.

Færøske Eivør Pálsdóottir, norske William Hut og det helt nye talent Christel Alsos støttes af Danmarks vel solideste (backing)orkester Boatman Love til en række koncerter, hvor der først turneres i Danmark fra 18. september i en lille uges tid, inden karavanen drager mod nord til Norge i uge 41-42.

”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt” startede for to år siden i et fælles samarbejde mellem DR, norske NRK og ROSA – Dansk Rocksamråd. Det er også arrangør-parterne i år, men nu udvidet med den store norske arrangørorganisation Rikskonserterne, som er så begejstret for konceptet, at de nu er med i planlægningen af i alt 10 koncerter i Norge (offentliggøres snarest).

”Sangskrivning i rødt, hvidt – og blåt” tager udgangspunkt i singersongwriter-traditionen, men som årets hold antyder, er det kun en af ingredienserne i et program som med statsgaranti når godt rundt i krogene. Og så er der tale om unikke koncerter. Alle fire parter støder til med numre, som skal formidles/omfortolkes m.m. i fællesskab, og det hele pudses til i en øvelejr i Danmark i ugen op til den første optræden.

Samarbejdet vil blive radiooptaget under den norske turné-del. Hvornår det vil blive sendt i den danske og norske æter afsløres på et senere tidspunkt.
De danske koncerter:
Tirsdag 18. september – Studenterhuset, Aalborg (Café-scenen)
Onsdag 19. september – Musikcafeen, Århus (præsenteret af VoxHall i samarbejde m. Musikcafeen)
Torsdag 20. september –  Amager Bio, København
Fredag 21. september –  DFDS – København-Oslo overfarten