Danskerne kommer… Efteråret i Malmö prydes med dansk rock af allerbedste skuffe

Øresundstrafikken øges betydeligt i løbet af efteråret 2007, hvor en række danske rockbands lander ved Folkets Park i Malmö og tilbyder byens blomstrende kulturliv en unik mulighed for at opleve cremen af dansk musik. Helt tæt på:

Kashmir, Figurines, The Broken Beats, The Blue Van, The Kissaway Trail, Kloak og Choir of Young Believers er nogle af de navne, som garanterer fest, hygge og seje rockoplevelser. Det er samtidig en række navne, som enhvert dansk spillested vil gå i graven for at have på deres efterårsprogram.
Udover de månedlige klub-arrangementer, præsenterer Klubb Smørrebröd i løbet af efteråret også to danske godbidder – special events – der indgår i Debasers almindelige program. Delikatesserne består af Blue Foundation og Efterklang.

Kloak – første danske band i Klubb
Smørrebröd.
 

Bag Klubb Smørrebröd-initiativet står de to dansk/svenske Malmö-boere Johannes Dybkjær Andersson og Carsten Holm, som igennem de seneste 10-15 år været væsentlige figurer på den danske scene – henholdsvis som booker/manager og som formidler af tidens danske og internationale toner på Danmarks Radio i  København:

”Vi føler, at der findes så meget god dansk musik, som svenskere går glip af, og med den månedlige danske aften vil vi fortælle Malmöboerne, at de ikke behøver at tage turen til København for at opleve den nye, spændende og inspirerende danske musik, når nu vi har en af Sveriges fedeste klubber liggende lige her i vores by”, fortæller Johannes Dybkjær Andersson om baggrunden for at starte ”Klubb Smørrebröd” – der i øvrigt arrangeres i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd og Debaser.

”Musiklivet på den danske side af Øresund har gennemgået en forvandling gennem de seneste 5-10 år, og dansk musik er for alvor på vej ud i verden, hvor Europa, Asien og Amerika er blevet legeplads for et væld af danske artister. Udenlandske pladeproducenter står ofte i kø for at sikre sig nogle af de mange spændende danske navne, og publikum er lige så stille begyndt at sive ind på spillestederne i Berlin, Los Angeles eller på nogle af rockfestivalerne rundt omkring i verden, når et navn fra Danmark står på plakaten”, supplerer Carsten Holm.

The Kissawaty Trail – på Debaser inden massiv
UK-turné.
 

Første show torsdag 27. september
Og nu åbnes sluserne for den skånske hovedstad, så det opsøgende og musikelskende publikum kan få sig et skud dansk musikliv for en flad svensk 60-krone i deres egen by.
Første grupper bliver Kloak og The Kissaway Trail – det sker 27. september.

Kommende Klubb Smørrebröd-arrangementer på Debaser i Malmö:
Onsdag 10. oktober
Torsdag 25. oktober – special event
Tirsdag 30. oktober – special event
Torsdag 22. november
Torsdag 13. december

Programmet til disse datoer offentliggøres snarest.

Læs mere på www.myspace.com/smorrebrod