Defectors' franske eventyr – nu venter USA og det øvrige Europa

Defectors’ franske eventyr – nu venter USA og det øvrige Europa
Henrik Friis

To fyldte huse, på 1. pladsen af rock-playliste på landsdækkende radiostation, interviews med aviser, musikmagasiner m.m. – jo, det lyder som fuldt udbytte for den århusianske garagerock-gruppe The Defectors, som i sidste uge spillede to jobs i henholdsvis Lyon og Paris.

Gruppen er ellers ved at gøre alt klar til udgivelse af det 3. album ”Turn Me On” 29. marts – det første efter skiftet til pladeselskabet Bad Afro – for slet ikke at tale om deltagelsen ved South By Southwest-festivalen i Austin, Texas, USA i midten af marts. Men samtidig har gruppens tidligere selskab Kick Music fået gjort franskmændene interesserede i gruppens forrige album ”Baby Give Me Love”, og det var den interesse, der resulterede i koncerterne i sidste uge, hvor The Defectors delte plakat med et andet tidligere Kick-navn, de århusianske byfæller fra Powersolo.

– Ja, man må sige, at der sker noget i Frankrig, fortæller gruppens keyboard-spiller Martin Budde. – Vi spillede for noget der lignede en fuld Ninkasi Kao-klub med 3-400 mennesker 11. februar i Lyon, og skulle have optrådt for et lignende antal dagen efter i Paris. Men der var opstået problemer med Le Divan du Mondes tilladelser, så de var midlertidigt lukket, og i stedet måtte vi spille på lille Au Petit Garage for godt 100.

– Men det gjorde nu ikke så meget, for vi fik at vide, at alle de ”rigtige branche-folk” alligevel var der, fortæller Budde og understreger den franske interesse ved at fortælle om interview med det uafhængige franske musikmagasin CROSSroads, mens bladet Punk Rawk fra Paris har gruppen med på dets seneste compilation-CD – og så mangler vi stadig at berette om Top 40-placeringen på nationale Rock Alerte ud over 1. pladsen med “Baby Gimme Love” på den uafhængige Rockradio RCVs (Radio Cité Vauban) ”drømme-øre-rock”-playliste 1. pladsen på den franske playliste.

På scenen i berømte CBGB’s.
(FOTO: Eva Kappel).

– Franskmændene er så interesserede, at de allerede taler om, at vi skal vende tilbage, og det planlægger vi så at gøre – med Powersolo – en gang til efteråret, fortæller Martin Budde, der også kan glæde sig over en en af side-gevinsterne ved skiftet til Bad Afro, nemlig aftalen med det tyske bookingfirma Encore, der har forbindelse til det meste af det europæiske marked – på nær Frankrig og Italien. Og der har gruppen allerede foden inden for.

Defectors fortsætter altså 2004, hvor de slap året før. Da gennemførte gruppen en USA-turné i november, hvor de bl.a. spillede på det legendariske CBGBs, som også er stedet hvor Talking Heads, Blondie, Ramones, m.m. har trådt deres musikalske barnesko. Job på CBGBs er ikke noget man ”bare får”, men at det lykkedes skyldes en varm amerikansk forbindelse, som gruppen fik sidste sommer under en festival i Schweiz:

… og udenfor CBGS’
(FOTO: Eva Kappel).

– Han fik os ikke bare ind på CBGB’s – han fik også en repræsentant fra South By Southwest-festivalen til at høre os, så nu er det hele endt med, at vi også skal spille der, som del af den danske-norske showcase, fortæller Martin Budde.

På toppen – i Grand Canyon.
(FOTO: Ed-Defector).

USA-turneen – hvor Los Angeles, Dallas, Austin, Pomona, San Diego og New York blev besøgt – har desuden allerede kastet invitationer af sig til to af sommerens Los Angeles-festivaler. Gruppen skal dog lige se, om den kan få økonomien til endnu en Atlanterhavs-krydsende tur til at hænge sammen, inden de bekræfter.

Til gengæld er det sikkert, at gruppen skal medvirke på den kommende hyldest-plade til de amerikanske genrefæller/forbilleder Fuzztones (hvis medlemmer Defectors i øvrigt boede hos i henholdsvis New York og Los Angeles under deres USA-besøg).

Men ellers er der et stort europæisk marked at koncentere sig om – som gruppen allerede har gjort en del fremstød på. Bl.a. i forbindelse med ROSAs Skand-All fremstød i Tyskland, hvor Defectors nu har så stærkt et ry, at de kan fylde en stor klub som Molotov, når de møder op.