Den hidtil største efterskoletur: Gypsies giver syv koncerter

Projektet fik startskuddet i november 2007 og har været så stor en succes, at antallet af efterskoler –  som gerne vil opleve de intime og intense koncerter – har været støt stigende. Og da der denne gang er flere efterskoler, som samarbejder omkring de enkelte koncerter (én efterskole lægger adresse til mens andre kommer tilrejsende) kommer antallet af berørte efterskoler denne gang op på 11.Gypsies vil i de kommende to uger spille koncerter på syv efterskoler, som det foreløbigt sidste trin i ROSA’s efterskoleprojekt.

De mange elever vil få glæde af et band, der forud for efterskoleturen har været flittigt turnerende på landets spillesteder – og også i udlandet. Omtalen af gruppen gik for alvor i gang i 2007, da gruppen udgav deres debutalbum “One Hand Up”. Videoen til singlen “Part of Me” kom siden på Boggie- listen, ligesom nummeret også har også været på flittig rotation på P3’s playliste.

Gypsies spiller musik med elementer af hiphop, rock og r&b. Bandet startede før årtusindeskiftet som The Electric Gypsies, og har over årene opnået en respektafgivende liveerfaring – først som backingband for Jokeren og Outlandish, men i den senere tid i eget navn.

De har spillet på scener i både Danmark, Tyskland, England, Spanien, USA og Canada, ligesom gruppen også har spillet opvarmning for The Roots- og Fugees-koncerter i Danmark. De er blevet kaldt Gnarls Barkley på syre, og rygtet vil vide, at de seks fyre forstår at levere varen, hver gang.

Udover efterskoleturen gæster Gypsies også årets SPOT Festival.

De tidligere grupper i ROSAs efterskoletur har været Marvel Hill og Bahnhof, og samarbejdet mellem ROSA og efterskolerne er gået rigtig godt. Håbet er da også, at projektet vil fortsætte i fremtiden.

Gypsies’ efterskoletur:

Tirsdag 13. maj: Horne Efterskole
Onsdag 14. maj: Ranum Efterskole (Her kommer 2 efterskoler til koncerten)
Torsdag 15. maj: Østhimmerlands Ungdomsskole
Mandag 19. maj: Vostrup Efterskole (3 efterskoler)
Tirsdag  20. maj: Femmøller Efterskole (2 efterskoler)
Onsdag 21. maj: Mellerup Efterskole
Torsdag 22. maj: Vesløs Folkeskole

Projektet har fået støtte fra EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.