– Det kommer til at præge os i lang tid frem

Finske Hisser ser Días Nórdiscos’ Latinamerika-turné som en kæmpe inspiration – og er glad for musikersamværet

– Selv om vi måske ikke ligefrem kommer til at lave en sang om Buenos Aires, så kommer den her turné til at præge os lang tid frem, og kommer til at præge min sangskrivning. Det har været en super-inspiration.

Miika Koivisto fra den elektroniske trio Hisser har i den grad fået genopladet sine musikalske batterier af besøget – ikke kun på grund af opfyldelsen af ”enhver kunstners drøm om at komme ud og se verden”, men også på grund af samværet med de andre musikere – og så den modtagelse gruppen har fået under de sydamerikanske himmelstrøg: Publikums-reaktionen har simpelthen været superpositiv over for gruppens rimeligt kompromisløse og voluminøse ridt med små melodiske hooks til at slippe det store techno-pumpende maskinelle festmonster løs.

Varme og lys til mørke folk
– Set fra et personligt perspektiv har vi mødt så meget varme og lys i en periode på to uger, som derhjemme ville være præget af mørke og mørke og kulde. Der er simpelthen mere entusiasme, når vi spiller her. Vi får en masse feedback efter koncerterne – og vi kan også mærke det på Facebook og Instagram her undervejs på turen, siger Miikka Koivisto, som også kendes fra sit arbejde med Disco Ensemble

Ud over fanreaktionerne har der desuden været god presseinteresse undervejs. Dels med interviews i Buenos Aires – dels en håndfuld forberedende af slagsen inden den afsluttende koncert i Mexico City lørdag aften, som for flere af Días Nórdicos-deltagernes vedkommende har været præget af endda meget stor forhåndsinteresse. (Bare spørg Lydmor).

holdfoto1

Holdelt til Días Nórdicos Latinamerica 2015 – holdfoto i Sao Paulo, Brasilien.

Fantastisk samvær mellem musikerne
Men der er også en anden ting Miikka vil tage med sig hjem, nemlig samværet med de andre nordiske musikere:

– Det har været helt fantastisk – sådan en turné får en til at ”bonde” på en helt speciel måde. Vi kan connecte med hinanden, og jeg synes virkelig det giver håb i den her branche. Det et gode folk vi er med – det viser sig jo, at vi laver musik af samme grund. Det er en nødvendighed for os. Det viser sådan er tur – og det gør den rimelig unik.

 

Foto Top: Hisser (med Kiikka Koivisto t.v.) sammen i Sao Paulo med den brasilianske arrangør Daniel Gonzalves fra Difusa Frontera.

– – –
Días Nórdicos Latinamerica 2015 er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond.
logoer kopi