Días Nórdicos: Det sagde tilskuerne

Interessen for ny nordisk musik er fortsat stor i Spanien. Det har Días Nórdicos-arrangementerne vist gennem de seneste fem år – og det blev bekræftet på denne sjette version af ROSAs samarbejde med den spanske festival. Læs selv nedenstående kommentarer fra Madrid og Barcelona.

Af Henrik Friis

sofiaogleandroSofia og Leandro, Madrid:
Vi er argentinere og kendte godt til Días Nordicos i forvejen, fordi nogle venner gjorde os opmærksomme på programmet – og vi har fulgt programmet på nettet. Leandro var glad for M-Band: ”Han var dygtig – jeg fulgte hele tiden det han lave på instrumenterne”. Sofia: ”Jeg kunne godt lide Hisser og den udvikling, de havde i melodierne. Jeg var meget tilstrukket af deres sound”.

lolaogsalvadorLola og Salvador, Madrid:
Salvador: ”Vi har været med til Días Nórdicos-arrangementer i tre år – også til kunstudstillinger og filmforevisninger”. Lola: ”Jeg foretrækker elektroniske grupper så Tomorrow We Move To Hawaii og Hisser er mine favoritter”. Salvador: ”Jeg er også mest til elektronisk musik, men jeg mindes også koncerten med Tina Dickow for nogle år siden. Det er jo helt anderledes musik og meget flot. Men i aften var min favorit Hisser”.

miguelMiguel, fotograf, Madrid:
”Jeg elsker alt det der kommer fra Skandinavien og har været til flere skandinaviske shows før. Jeg tror vi har behov for hinanden. Syd tilætrækkes af nord – og omvendt. Vi er meget musikalske – men det er I også. I aften var det Tomorrow We Move To Hawaii – de var sjove og minede mig på en eller anden måde om en Aldomovar-film. Og Gooms var meget eksperimenterende, mens Vita Bergen var et godt sceneshow.”

merixtellMerixtell Rosell, freelance-fotograf, skribent for sitet Indiestar, Barcelona:
”Når man tænker på, at det var første gang med Días Nórdicos-koncert i Barcelona, er det et flot resultat med så mange mennesker. Jeg synes aftenen har været interessant: Nord er meget kold og cool – i forvejen kan jeg godt lide bands som Sigur Rós. I aften var det nok Gooms jeg syntes var mest interessant, men programmet i det hele taget har været spændende og det er en god måde at præsentere fremmed musik på for publikum i Barcelona – som generelt er nysgerrige over for nyt.

Barbara-MontanerBarbara Montaner, Radiomedarbejder, Onda Cero/Catalonya, Barcelona:
”Det er en god idé med interkulturel udveksling. Vi er meget åbne for nye udtryk her i Barcelona. Personligt kan jeg godt lide den elektronisk musik. Vi har stort behov for frisk rock og pop, og det I præsenterer fra nord er meget ”tasty” – det er anderledes og det er selvstændigt. Bare tag Tomorrow We Move To Hawaii – det er en lyd som er meget sig selv og karakteristisk for Norden. Apolo er et indie-venue og derfor er det en god idé at præsentere jeres musik her.


Bruno-SokolowiczBruno Sokolowicz, grundlægger og direktør for radiostationen ScannerFM.com, Barcelona:

”Vi er altid interesseret i at blive updated på ny musik – og vi vil meget gerne høre på noget andet musik, end det vi får fra UK og USA, for deres musik er fór dominerende hos os og fylder op mod 80-90 procent. Jeg kunne rigtigt godt lide Hisser, men også M-Band som bl.a. havde nogle flotte mongolske farver. Det er rart når det stereotype brydes.”

Eneida-FeverEneida Fever, leder af PR Agency Fever Productions, Barcelona:
”Det er rart at få besøg af jeres musikere, fordi det viser os at man kan have en anden tiogang til musikken. Her hos os regnes det at være musiker ikke for ret meget – det er højest en hobby, og man skal være stjerne og helt på toppen for at blive regnet for neget. Når jeg møder jer fra Norden, mærker jeg en stor kulturinteresse, og når jeg hører jeres bands, fornemmer jeg personlighed og karakter. Over 650 tilskuere på en første aften her i Barcelona er en rigtig god start.

 

logo - statens kunstfondKunstfonden_LOGO_small_JPG
Días Nórdicos er støttet af Statens Kunstfond
– og laves i samarbejde mellem MXD, SNYK og projektlederen ROSA – Dansk Rock Samråd