Sakaris - one man show med stor effekt

Días Nórdicos-punktum i hyggens tegn – og mindernes

Færøske Sakaris og islandske Dad Rocks! lukkede årets musikalske del af Días Nórdicos

Det var musikere fra det mørke nordatlantiske nord, der afsluttede den musikalske del af årets Días Nórdicos-festival af søndag aften i Madrid.  Men i et fyldt auditorium på det hotte Madrid-spillested La Casa Encendida – mange afviste på grund af det fulde hus –  fik både færøske Sakaris og islandske Dad Rocks!  smilene frem hos det publikum, som gennem tre dage med nordisk musik kun kan beskrives som nysgerrigt, medlevende og meget positivt.

Elektroniske Sakaris lagde for  – med sin allerførste solo-performance nogensinde, fordi hans normale sideman ikke kunne.  Solo-koncerter er en disciplin som færingen har overvejet gennem længere tid, og modtagelsen søndag aften kunne ikke efterlade tvivl om, at han gerne må gentage det.

Meget melodiøst, meget poppet, meget positiv og glad musik-  og så en rigtig stærk kontakt med det spanske publikum. Klædt i bowler, ternet skjorte – og så enten vuggende bag laptoppen eller dansende rundt på scenen med keytar’en – fik Sakaris spanierne til at klappe med og danse i auditoriets mellemgange, i stedet for at sidde. F.eks. med en ”hot and sexy song about not getting any girls” m.v. At det her var 90 % forprogrammeret musik, kunne ikke mærkes på scenen eller ude i salen.

– Ja, det var sexy, funky stuff – men det var næsten også umuligt at lave andet med det publikum lød de rosende ord fra Sakaris bagefter. – De var bare med fra første sekund..

Varme – og hilsen til Lou
Islandske Dad Rocks! fik også smilene frem, selv om den håndspillede singersongwriter-/country-/folk og det delikate guitarspil var en klar kontrast til Sakaris:

Til gengæld var fællestræk som pop, melodiøsitet og positiv Dad Rocks! - varme, humor og håndspillet.approach med til at overvinde publikum endnu en gang – tilsat frontfigur Snævar Njáll Albertssons lunefulde, ironiske dialog med publikum. Og så scorede gruppen fine point med en personlig hilsen og stille hyldest (”Managed”) til Lou Reed, hvis død var blevet offentliggjort umiddelbart før koncerten. Om det var populært? Det understregede vinyl- og cd-salget efter koncerten – suppleret med mange positive tilskuer-kommentarer.

En dejlig aften – og fin afslutning på det musikaske program for Días Nórdicos 2013. Tre store dage i Madrid, fin debut i Valencia. Vi ser frem til 2014.