Dicte vender hjem til Viborg – med kammerensemble

Dicte vender hjem til Viborg – med kammerensemble
Hans Henrik Albek

Dicte er i nye musikalske rammer, når den altid nysgerrige sangerinde og komponist søndag 25. september kl. 20 giver koncert på Viborg Centralbibliotek sammen med de ni klassiske musikere i Ensemble MidtVest. Koncerten er en del af DR og ROSAs ”TRAX – Coming Home”-projekt, der netop har til formål at bringe en række fremtrædende danske solister tilbage til udgangspunktet: Byen hvor de er født / vokset op.

I Dictes tilfælde er den gamle hjemby Viborg, og på Centralbiblioteket er repertoiret meget naturligt Dictes sange, men denne aften vil de blive fortolket på en helt anden måde end man er vant til: Der er skrevet nye arrangementer til både nye og gamle numre – direkte til kammerensemblet – og det hele krydres med klassiske vignetter og noget af den blues der gør godt!

– Selvom Ensemble MidtVest kommer med en klassisk baggrund, kan de både groove og stikke dybt – og spille lange rytmiske forløb, med så sitrende skønhed, at det nærmest trækker tårer. Det her kan man kun glæde sig til, siger Dicte om det unikke samarbejde.

Ensemble MidtVest består af musikere
fra Sverige, Finland, Tyskland og Danmark.

Dicte mødte Ensemble MidtVests strygere i forbindelse med en række koncerter på Bornholm i 2004, og magien og kemien mellem parterne var så stærk, at det kaldte på en gentagelse. Da TRAX-arrangørerne inviterede Dicte til at give koncert i den gamle hjemby Viborg – og til at tage en musikalsk ønskegæst med – var det derfor klart for hende, at koncerten skulle være i samarbejde med ensemblet. Og da hun blev foreslået et bruge hele det internationalt sammensatte ensemble denne gang (fem blæsere ud over de fire strygere) slog Dicte til. Dicte og ensemble akkompagneres desuden af guitaristen Mika Vandborg.

Og nu musikerne er samlet, giver de desuden koncert i København, hvor Avenue-T stiller det smukke teaterrum til rådighed lørdag 24. september kl.21.

Koncerten i Viborg er sæsonens anden ”TRAX – Coming Home”-koncert: Der lægges ud på søndag 11. september med Tina Dickow og hendes norske gæst Sondre Lerche på Åby Skole i Åbyhøj. Den forestilling er for længst udsolgt.

Koncertrækken fortsætter i oktober, når Peter Sommer med gæsterne Utah og Simon Kvamm optræder 9. oktober på Skanderborg Realskole, og 23. oktober giver Karen koncert på Espergærde Ungdomsskole med rapperen Ataf som gæst.

Det hele slutter af med en TRAX-gallakoncert lørdag 5. november på Værket i Randers, hvor alle solister og gæster optræder sammen med DR Big Band – og får følgeskab af Marie Frank.

Danmarks Radios P3 præsenterer TRAX-kunstnerne i ugen op til koncerten, og sender udpluk fra TRAX-koncerterne i dagene efter med konklusion den følgende torsdag via en times uddrag fra kl. 23.02-24.00.

TRAX er et mangeårigt samarbejdsprojekt mellem DR og ROSA – Dansk Rock Samråd. Under forskellige former og overskrifter har TRAX siden 1999 sendt danske bands og solister rundt i hele landet for at sætte fokus på rytmisk live-musik – særligt uden for de sædvanlige kulturmetropoler.

TRAX – Coming Home
Dicte & Ensemble MidtVest

Søndag 25 september kl. 20.00
Viborg Centralbibliotek
Vesterbrogade 15
8800 Viborg
Billetter: 80,- kroner
Billetsalg: Viborgbilletten.dk, Gaffa.dk & Viborg Centralbibliotek, tlf.: 87 25 31 32

Dicte & Ensemble MidtVest kan også opleves:
Lørdag 24. september kl. 21.00 på Avenue T, København
Billetsalg: www.billetnet.dk