Dísa og Mouritz/Hørslev spillede sig ind i hjerterne på efterskoleeleverne

Klokken lidt i 20 lyder en summen i foyeren til den imponerende teatersal på Vostrup Efterskole. Der er tæt pakket med elever, der skal ind for at se islandske Dísa samt Mourtitz/Hørlev til den anden koncert i ROSAs og Aftryks nye kapitel i efterskoleturneerné.

Dørene bliver åbnet, og de unge mennesker strømmer ind og placerer sig midt i salen. Efter en kort velkomst fra forstander Kresten Høier, går Dísa på scenen. Hun sætter sig på gulvet, og foran sig har hun to mikrofoner, der går ind i hvert deres effektboard på gulvet, så hun kan styre sin vokal. Hun får det ene board til at gengive det, hun lige har sunget, og bruger på den måde sig selv som kor. Med det andet board tilføjer hun sin vokal de kulører, lyde og nuancer, som hun ønsker.

Under sin optræden får hun hjælp af Mads Mouritz og Mads Andersen på henholdsvis guitar og flygel. På et tidspunkt får hun også hjælp af det publikum, der har siddet musestille under ALLE  numre, men som til gengæld har hyldet den islandske sangerinde med store klapsalver efter hvert nummer. Hun beder publikum om at sige som en fløjte på et lokomotiv, og det er elverne

Colin mente, at Dísa havde en
helt speciel klang.

med på – hver gang Dísa markerer, at det er NU, lyder der et højt ”Dut Dut” fra publikum.

Da hun har spillet sit sidste nummer, bliver hun takket med stående applaus samt taktfast stampen i gulvet, så hele salen gynger og runger.

– Det var en rigtig god koncert, siger Colin på 16 år i pausen mellem de to koncerter og fortsætter: – Jeg kunne rigtig godt lide den klang, det gav, at hun brugte to mikrofoner. Hun var også rigtig god til at inddrage publikum i koncerten.

Han er ikke den eneste, der er begejstret: 15-årige Emma siger:

Emma satte stor pris på Dísa
evne til at indleve sig i musikken.

– Det var vildt fedt at se, hvordan hun indlevede sig i musikken, siger hun og indrømmer, at hun blev noget overrasket, for hun kendte ikke Dísa på forhånd. Men islændingen havde gjort indtryk på hende, og nu ville hun hen og købe cd’en.

Mouritz/Hørslev kørte koncerten helt i mål
Efter pausen går Mouritz/Hørslev på. De får ligesom Dísa støtte af Mads Andersen på tangenter og på el-trommer.

Lone Hørslev indleder koncerten med digt-oplæsning, inden de går i gang med musikken – både taget fra deres debut og deres nye, roste udspil ”Blik Bang Bang”. Alle numrene passer fint sammen, og der går ikke længe inden at publikum igen er med. De synger med, når de bliver bedt om det, og hvert nummer bliver takseret med store klapsalver. Og et stykke inde i sættet kommer Dísa på scenen igen for at hjælpe duoen –  bl.a. med kor.

Også Mourtiz/Hørslev bliver klappet af scenen med stående applaus og trampen i gulvet.

Emil og Tue satte meget stor
pris Mouritz/Hørslev.

Efter koncerten er Emil og Tue, der begge er 16, godt tilfredse med koncerten.

– Det var meget intenst og meget godt, siger Emil. – Der var en meget afslappet stemning blandt publikum, og det skyldes at bandet virkede til at være meget afslappede på scenen.

Tue supplerer Emil:
– Det var en meget fin blanding af både digte og musik – det var anderledes, siger han.
Begge elever vil gerne købe cd’en.
– Men vi har ingen penge, siger de begge med et grin.

Den tilfredse duo
Backstage var Mourtiz/Hørslev også da også glade for koncerten.

– Det var fantastisk, siger Mads Mouritz med et stort smil. Lone Hørslev smiler samtykkende og tilføjer: – Det er sjældent, at man får så meget igen af publikum, og det betyder rigtig meget, at de er med.

Mouritz/Hørslev førte eleverne igennem
deres musiske og lyriske univers.

Når det gælder om at spille på en efterskole forklarer Mads Mouritz, at det er en oplevelse, at man aldrig vil få i en klub, da ”de helt unge er mere åbne”.
De fortæller begge, at der efter koncerten havde været nogle piger, der havde stået med tårer i øjnene, fordi de syntes, at koncerten var så god. Det er både Mads og Lone stolte af.

– Man føler, man gør en forskel, forklarer Mads. – Det er derfor man gør det.