Karl Williams E-tur

I slutningen af august begynder endnu en runde af ROSAs populære efterskoleturnér. Denne gang er det fire vidt forskellige musikalske udtryk, der i efteråret hver spiller ni koncerter for feststemte elever på landets efterskoler.

E-turen, der nu kører på ottende år, har fire nye og spændende danske navne på tapetet i dette efterår. Det hele skydes i gang af den unge R&B-komet, Karl William, i slutningen af august, hvorefter sangerinden, Kamilia Amélie pryder E-turen med poppede melodier. Hun afløses senere på sæsonen af folkclubbing-bandet, Keep Camping inden der sidst i november sættes effektfuldt punktum for 2014-sæsonen med Mont Oliver. Det kommer næppe til at gå stille af sig.

Ideen med E-turen er at styrke de deltagende bands live-erfaring via en større turné-sammenhæng, samt at fungere som bindeled mellem de nye bands og et ungt publikum, hvis interesse for livemusik forhåbentlig styrkes ved dette møde.

Karl William

Den populære århusianer, Karl William, gjorde sig sidste år bemærket med singlen ”Kostumeramt”, hvor han tilførte inderligheden en rastløs og melodramatisk nerve. Trods sin alder på blot 20 år, fremstår han eftertænksom og formår med finurlig lyrik at fastholde sine lyttere. Han skriver om livet, som livet er, med en poetisk og særdeles ærlig tilgang, der lydmæssigt finder sine rødder i R&B og som på tekstsiden har referencer til en ung C.V. Jørgensen. Karl William har netop udgivet 1. singlen “Foruden at Forgude” fra sin ep “Døende”, som han senest optrådte med på Roskildes Rising-scene – et brag af en koncert der trak et hav af mennesker og ikke mindst høstede megen ros fra anmelderne.

25/8 – Efterskolen ved Nyborg

26/8 – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole

27/8 – Bgi-Akademiet

28/8 – Ranum Efterskole

1/9 – Himmerlands Ungdomsskole

3/9 – Østhimmerlands Ungdomsskole

4/9 – Husby Efterskole

8/9 – Vrigsted Efterskole

9/9 – Efterskolen for Scenekunst