Kamilia Amélies E-tur

I slutningen af august begynder endnu en runde af ROSAs populære efterskoleturnér. Denne gang er det fire vidt forskellige musikalske udtryk, der i efteråret hver spiller ni koncerter for feststemte elever på landets efterskoler.

E-turen, der nu kører på ottende år, har fire nye og spændende danske navne på tapetet i dette efterår. Det hele skydes i gang af den unge R&B-komet, Karl William, i slutningen af august, hvorefter sangerinden, Kamilia Amélie pryder E-turen med poppede melodier. Hun afløses senere på sæsonen af folkclubbing-bandet, Keep Camping inden der sidst i november sættes effektfuldt punktum for 2014-sæsonen med Mont Oliver. Det kommer næppe til at gå stille af sig.

Ideen med E-turen er at styrke de deltagende bands live-erfaring via en større turné-sammenhæng, samt at fungere som bindeled mellem de nye bands og et ungt publikum, hvis interesse for livemusik forhåbentlig styrkes ved dette møde.

Kamilia Amélie

Efterskoleturen får i september selskab af den 29-årige sangerinde og sangskriver Kamalia Amélie, som er aktuel med sit første album. Ny i branchen er hun dog ikke med sin baggrund som danser og korpige – en fortid som nu er blevet afløst af Kamilia Amélies debutalbum ”Come What May”. Albummet smelter inspiration fra R&B, soul og sangere som Aretha Franklin og John Legend sammen, og det resultat førte bl.a. til en benhård opvarmningsopgave for Lukas Graham, hvor Kamilia Amélie optrådte for fulde huse i både Danmark og Tyskland. Teksterne har sjæl og foregår umiddelbart i et glædesfyldt univers, men de poppede melodier går en tand dybere og tager afsæt i personlige  oplevelser.

16/9 – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole

17/9 – Efterskolen for Scenekunst

18/9 – Herning Friskole

22/9 – Ransavsmindes Efterskole

23/9 – Klejtrup Musikefterskole

24/9 – Vrigsted Efterskole

25/9 – Østhimmerlands Ungdomsskole

29/9 – Femmøller Efterskole

30/9 – Rudehøj Efterskole