Mont Olivers E-tur

I slutningen af august begynder endnu en runde af ROSAs populære efterskoleturnér. Denne gang er det fire vidt forskellige musikalske udtryk, der i efteråret hver spiller ni koncerter for feststemte elever på landets efterskoler.

E-turen, der nu kører på ottende år, har fire nye og spændende danske navne på tapetet i dette efterår. Det hele skydes i gang af den unge R&B-komet, Karl William, i slutningen af august, hvorefter sangerinden, Kamilia Amélie pryder E-turen med poppede melodier. Hun afløses senere på sæsonen af folkclubbing-bandet, Keep Camping inden der sidst i november sættes effektfuldt punktum for 2014-sæsonen med Mont Oliver. Det kommer næppe til at gå stille af sig.

Ideen med E-turen er at styrke de deltagende bands live-erfaring via en større turné-sammenhæng, samt at fungere som bindeled mellem de nye bands og et ungt publikum, hvis interesse for livemusik forhåbentlig styrkes ved dette møde.

Mont Oliver

Mont Oliver, der tæller tre nordjyske knægte, startede som et indierock-band, der fik en sang udvalgt til KarriereKanonen i 2010. Efterfølgende har trioen eksperimenteret med genrer som pop, urban og specielt hiphop og de har med succes skabt en ny, udansk lyd som de bl.a. har testet foran et livepublikum, i et udsolgt Store VEGA (som support for Imagine Dragons) lige som de har været P3′s uundgåelige med singlen ”Give Me Nothing”.

Deres udtryk trækker på inspirationer fra amerikansk øst- og vestkyst 90’er hiphop samt den engelske triphop scene, der danner fundamentet for bandets melankolske melodier og tekster. Melankolien overhaler dog aldrig den opløftende, ungdommelig energi og med forsanger Jakob Hammershøjs overlegne og soulede vokal i spidsen, har Mont Oliver på rekordtid sat deres fingeraftryk på den danske musikscene med debut-ep’en ”19”, der udkom i november 2013.

4/11 – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole

5/11 – Rudehøj Efterskole

6/11 – Efterskolen ved Nyborg

10/11 – Østhimmerlands Ungdomsskole

11/11 – Klejtrup Musikefterskole

12/11 – Femmøller Efterskole

17/11 – Bgi-Akademiet

18/11 – Faaborgegnens Efterskole

19/11 – Ranum Efterskole