Efter 15 år indtager Karen igen Espergærde Ungdomsskole med rapperen Ataf

Efter 15 år indtager Karen igen Espergærde Ungdomsskole – nu med r&b og rapperen Ataf
Hans Henrik Albek

Moderne og rendyrket r&b på dansk er i vente, når Karen giver koncert søndag 23. oktober på Espergærde Ungdomsskole – stedet hvor hun som ung teenager sang både rockmusical og melodigrandprix.

Koncerten er årets fjerde i DR og ROSAs samarbejdsprojekt ”TRAX – Coming Home”, som lader markante danske sangere og sangskrivere vende tilbage til rødderne for at give koncert – i fødebyen eller et sted med særlig betydning for karrieren.

Allerede da Karen Rosenberg gik på Espergærde Ungdomsskole i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne, fyldte musikken meget: Store roller i rockmusicals – hun var blandt andet med på en succesfuld turné i Estland 1990 – og ungdomsskolens årlige melodigrandprix var et godt sted at prøve egne sange af. Derfor valgte københavneren Karen da også ungdomsskolen i Espergærde, da TRAX gav hende muligheden for en Coming Home-koncert.

I dag er hun Danmarks ukronede soul- og r&b-dronning: Hendes musik og sang er tempofyldt og fængende til direkte, vedkommende og til tider skæve tekster om livet i byen, kærlighed og det at være ung kvinde i dag. Karen var den første til at lave dansksproget moderne r&b – hun har udgivet cd’erne ”En Til En” og ”Ingen smalle steder” – en tredje er på vej.

Hiphop’eren og rapperen
Ataf er Karens særlige
gæst i Espergærde.

Med sig til Espergærde Ungdomsskole har Karen foruden sit faste band også selskab af hiphop’eren og rapperen Ataf, der er med som hendes særlige gæst.

Koncerten i Espergærde er sæsonens fjerde og sidste af de ordinære ”TRAX – Coming Home”-koncerter: I sidste måned begejstrede først Tina Dickow og hendes norske gæst Sondre Lerche en propfyldt aula på Åby Skole i Åbyhøj, og siden lagde Viborg Centralbibliotek scene til Dictes succesfulde nytolkning af egne sange med det klassiske Ensemble MidtVest – nu på søndag giver Peter Sommer koncert sammen med Utah og gæsten Simon Kvamm på Skanderborg Realskole.

Efterårets arrangementer afsluttes med en TRAX Galla-koncert lørdag 5. november på Værket i Randers: Her indleder Marie Frank med smagsprøver fra sin splinternye cd, hvorefter alle årets TRAX-solister og -gæster optræder akkompagneret af DR Big Band.

Karen og DR Big Band fortsætter i øvrigt samarbejdet senere på året – hun og Bobo Moreno er solister ved bigbandets fem julekoncerter i december.

Danmarks Radio optager alle TRAX-koncerterne: P3 præsenterer kunstnerne i ugen op til hver koncert og sender enkelte koncertoptagelser i dagene efter – og om torsdagen sender P3 Live en times uddrag mellem 23 og 24.

* TRAX er et mangeårigt samarbejdsprojekt mellem DR og ROSA – Dansk Rock Samråd. Under forskellige former har TRAX siden 1999 sendt danske bands og solister ud i det ganske land for at sætte fokus på rytmisk live-musik – også uden for de vanlige kultur-højborge.

TRAX – Coming Home, i samarbejde med Espergærde Ungdomsskole:
Karen & band. Special guest: Ataf
Søndag 23. oktober klokken 20.00
Espergærde Ungdomsskole
Rugmarken 1
3060 Espergærde
Billetter: 60,- kroner + gebyr
Billetsalg: Gaffabillet.dk
Espergærde Ungdomsskole – telefon: 49 28 26 66 – sælger billetter til nuværende og tidligere elever