Eksklusiv premiere på Dicte/Hemplers kommende turné på RockCruise

 

Årets sidste RockCruise byder på en musikalsk oplevelse båret af intimitet, varme og humor når to af landets stærkeste vokaler har premiere på deres kommende fælles turné.

Stemmer og sangskrivning i centrum
Sangfuglen Dicte og crooneren Claus Hempler afslutter torsdag 22. september den sjette RockCruise-sæson (intimkoncerter ombord på MS Crown Of Scandinavia under overfarten København-Oslo).

RockCruise-koncerten vil være en eksklusiv premiere på deres kommende fælles november-turné “The Dark And Stormy Sessions 2011” som slutter 19. november i Vejle. Duo’en vil få følge af blot en enkelt guitarist og optræder med numre fra det samlede bagkatalog, samt håndplukkede favoritter i nye og overraskende fortolkninger. Den lille besætning betyder dog på ingen måde mindre power. Derimod giver det en unik mulighed for, at stemmerne og sangskrivningen for alvor kan komme i centrum.

Stor sangskrivning – tidsløse sange
– Vi elsker begge stor sangskrivning, dvs. tidsløse sange som ikke mister noget ved at blive spillet udelukkende på en akustisk guitar. Og så er vi begge ret vilde med at synge monofonisk (enstemmigt – ikke flerstemmigt, red.). Hvilket vores stemmer egner sig godt til. De klinger bare godt sammen, lyder det fra Dicte her inden koncerten på Oslo-båden, og Claus Hempler supplerer:

– Vi har forsøgt at finde frem til nogle sange som kan bære tidens tand og tåle at blive sat ind i nye rammer. Sange som besidder en universel kvalitet.
Annekdoter om sangenes tilblivelse og livet i det hele taget
Inspirationen til “The Dark and Stormy Sessions 2011” kommer blandt andet fra Elvis Presleys comeback-show i ’68, hvor det blev slået fast, at et halv-akustisk sæt uden trommer kan indeholde en helt særlig art intimitet, varme og humor. Og ambitionen for de to sangere er at levere soundtracket til en forrygende musikalsk aften, hvor de vil krydre musikken med et væld af anekdoter om sangenes tilblivelse og livet i det hele taget.

– Hele ideen om at lave et show, hvor man barberer alt overflødigt væk, og lader musikken træde ærligt og nøgent frem, har vi fundet meget inspirerende. Herved kommer den tekstlige del også mere i fokus, hvilket igen giver anledning til større eftertænksomhed, forklarer Claus Hempler. Dicte fortsætter:

– Under forberedelserne har vi været langt tilbage i vores respektive bagkataloger og en tur ned ad Memory Lane. Det har været sjovt at genopdage materiale fra tiden med Her Personal Pain og Fielfraz, og vi har også valgt at inkludere enkelte numre fra denne periode i vores foreløbige sætliste.
Fra blåtonet, forfinet elegance til pulsen fra storbyens natklubber
Publikum vil med andre ord kunne se frem til en sublim musikalsk oplevelse gående fra  intens skønhed af den slags, hvor man holder vejret, til løssluppen rytmisk energi. Fra den store ballade til det råt swingende beat.

– Vi har altid begge været interesserede i forskellige slags musik og hentet inspiration mange forskellige steder. Dette afspejler sig naturligvis i musikken, og sætlisten er blevet meget varieret hvad angår grundstemningen i de enkelte numre, svarer Claus Hempler på spørgsmålet om, hvad publikum vil kunne forvente.

Musikalsk kemi
Dicte og Hempler har tidligere arbejdet sammen på bl.a. Fielfraz-albummet “Electric Eel” fra 1992, på Ib Glindemanns plade “A String Of Pearls” fra 1997, og i forbindelse med Dictes seneste soloalbum “Tick Tock” fra 2010, hvor de bl.a. skrev nummeret “U-turn” samt teksten til nummeret “Easy elegance” sammen. Den gode kemi er med andre ord sikret.

– Efter samarbejdet i forbindelse med “Tick Tock” vidste vi begge, at vi måtte lave noget mere sammen på et tidspunkt. Men vi har begge meget travlt og skulle lige have plads i kalenderen før det blev muligt, forklarer Dicte om anledningen til samarbejdet, og begge glæder sig til at skulle optræde sammen. Claus Hempler uddyber:

– Vi er begge udprægede solister. Men vi føler os alligevel i familie rent musikalsk. Vi har det samme musikalske grundsyn og udtrykker os på samme måde. Så det er altid en fornøjelse at arbejde sammen.

Og hvem ved? Måske resulterer samarbejdet i en fælles udgivelse. Dicte føler i hvert fald, at de med “The Dark And Stormy Sessions 2011” rammer noget autentisk og intenst. Noget som efterspørges aktuelt indenfor musikkens og kunstens verden generelt.

* Gennem årene har RockCruise præsenteret et bredt udsnit af veletablerede og upcomming kunstnere fra den danske og norske musikscene (Nephew, Veto, Turboweekend, Kaizers Orchestra, Thomas Dybdahl, When Saints Go Machine, Vinnie Who, etc.), og er et samarbejde mellem DFDS Seaways og ROSA – Dansk Rock Samråd, der står for programsammensætningen.

RockCruiseDicte/HemplerTorsdag 22. september
DFDS’ M/S Crown Of Scandinavia – Columbus Club
Læs mere og køb billet hér