En god fransk weekend for dansk musik

Sidste weekend var rigtig god for dansk musik i Frankrig. Ikke nok med at det var lykkedes at få tre navne på programmet til den trendsettende festival Trans Musicales i Rennes – og til bragende publikums-succes: Den franske presse viste også stærk interesse, så de franske læsere, lyttere og seere nu er blevet præsenteret for Sekuoia, Den Sorte Skole og Dad Rocks!

Store dagblade som Le Monde og Libération, radiostationerne Férarock og Franceculture, tv-stationen TV Rennes og adskillige magasiner, sites og blogs var til stede og interviewede, portrætterede, optog sessions, transmiterede og kommenterede den danske musik, der blev præsenteret under paraplyen Coups de coeur Danois (oversat: Danske hjerteslag) som resultat af et mangeårigt samarbejde mellem den franske festival og ROSA/SPOT Festivalen.

De danske indslag på Trans Musicales vakte stor begejstring hos det franske publikum – ligesom repræsentanter fra mange franske festivaler var glade for det de hørte. Og så havde vores lokale PR-bureau gjort et imponerende stykke arbejde og fået linet utallige interviews op, fortæller SPOT Festivalens booker Esben Marcher om festivalen. Han fortsætter:

interview.foto
Der var stor interview-interesse omkring de danske bands – her fra venstre Snævar Albertsson (alias Dad Rocks!), manager for Den Sorte Skole Alexander Christian Nitze samt en repræsentant fra Trans Musicales-festivalen.

– I brancheområdet var Den Sorte Skole “the talk of the town”. Rygtet om noget unikt var løbet i forvejen, og som noget meget specielt for Trans Musicales havde Den Sorte Skole fået en prominent tid på festivalens største scene – en scene der tidligere har kanoniseret talrige artister til et nyt karriereniveau.

Esben Marcher forklarer, at Trans Musicales’ programlægger Jean-Louis Bossard – der også startede festivalen for 36 år siden – efterhånden har positioneret sig som noget af en tastemaker:

– Hans evne til at præsentere navne lige før de slår igennem er velkendt – og nogle vil endda påstå, at han har været medvirkende til at breake bands som Nirvana, Portishead, Daft Punk og Justice – simpelthen ved at præsentere dem på Trans Musicales.

– Så simpelt er det selvfølgelig ikke, men Jean-Louis´ personlige smag er vigtig for programlægningen – han skal personligt godkende alt indhold til festivalen –  og hans valg nyder altid respekt hos både medier og publikum. Derfor er vi også meget glade for at det er lykkedes os at få tre danske artister på programmet i år, siger Esben Marcher og understreger at Trans Musicales er en unik mulighed for at få opmærksomhed i de fransktalende territorier, da festivalen besøges af det meste af den franske musikbranche, såvel som mange aktører fra det fransktalende Quebec i Canada.

Den Sorte Skole-artikel i Le Monde
Den Sorte Skole-artikel i Le Monde (klik på artikel for større udgave).

En (foreløbig) medie-facitliste om de danske navne fra Trans Musicales:

TV
TV Rennes: Akustisk session med Dad Rocks!
Radio:
Férarock (landsdækkende): Interviews med Dad Rocks! og Sekuoia. Akustisk session med Dad Rocks! og koncertoptagelse af gruppens  koncert.
France Culture (landdækkende): Den Sorte Skole i programmet ”Continent Musique”.

Dagblade:
Le Monde (landsdækkende): Interview Den Sorte Skole
Libération (landsdækkende): Interview, Den Sorte Skole.
Ouest France (regionsavis): Den Sorte Skole omtalt i ”best of”-reportage.

Ugeblade:
Tsugi (musikmagasin): Interview, Den Sorte Skole

Online:
All4Fest: Interview, Dad Rocks!
Arte Live Web: Koncertoptagelser, Den Sorte Skole og Dad Rocks!
Culturebox: Filmede Sekuoias show (link) og omtalte Den Sorte Skole i deres reportage.
Happiness In Upsala:  Interview, Den Sorte Skole
Konbini: Interview, Den Sorte Skole
Le Figaro: Foromtale, Den Sorte Skole / Den Sorte Skole og Dad Rocks! med i reportage.
La Voix du Nord: Den Sorte Skole med i reportage.
Libé Next: Interview m. Den Sorte Skole / gruppen også med i reportage.
Maze: Interview, Sekuoia
My Cat Is Yellow: Foromtale, Dad Rocks!
Now Playing Mag: Foromtale, Den Sorte Skole
Onlike: Interview, Sekuoia
Ouest France: Den Sorte Skole i ”Best Of”-reportage.
Pop News: Sekuoia og Dad Rocks! omtalt i reportage.
Pure Channel: Interview, Dad Rocks!
Ricard SA: Reportage fra Dad Rocks! og Den Sorte Skoles koncerter.
Sourdoreille: Akustisk session m. Dad Rocks!
The Web Tape: Interview, Sekuoia
Trax: Foromtale, Den Sorte Skole
Vibraphonyx: Interview, Sekuoia
WeMusicMusic: Foromtale, Sekuoia

– –  og mere ventes i den kommende tid.

 

Læs også:

Den Sorte Skole, Sekuoia og Dad Rocks! til vigtig fransk festival