En løgn der blev til virkelighed

Nelson Can afslutter efterårets efterskole-turnéer med coolness og pågående riffs

Først var der rock med Dance With Dirt, sidenhen elektropop med Sebastian Lind og nu er turen kommet til tredje og sidste navn på ROSAs efterskoleturnéer i dette efterår – Nelson Can, der er en klassisk powertrio i skramlende og støjende gevandter bestående af tre jyske piger med sans for coolness og pågående riffs.

Det hele startede med en løgn om et band, der ikke eksisterede, og lige pludselig var der ingen vej tilbage, så pigerne besluttede sig for faktisk at lave et band.

Bandet opererer med adskillige dogmer, og særlig mærkbart er det, at de ikke bruger guitarer. Lyden er original og skåret helt ind til benet, inspireret af rock- og punkbands som The White Stripes, PJ Harvey, Gossip, The Black Keys og Dead Weather. Et set-up udelukkende bestående af trommer og bas danner den perfekte ramme om den simple og kraftfulde minimalistiske bluesrock-inspirerede lyd.

På trods af at Nelson Can først blev dannet i 2011, har karrieren allerede budt på optrædener på bl.a. Roskilde Festival, SPOT Festival og Eurosonic i Holland, og deres sang ”Apple Pie” er desuden blev brugt i en kinesisk reklamefilm. De har en ligefrem punk-tilgang til rockdyderne, som iklædes masser af charme og hitpotentiale.

Nelson Cans efterskoletur

18. november – Ranum Efterskole

19. november – Femmøller Efterskole

20. november – Husby Efterskole

25. november – Efterskolen ved Nyborg

26. november – Vrigsted Efterskole

27. november – Klejtrup Efterskole

2. december – Østhimmerlands Ungdomsskole

3. december – Efterskolen for Scenekunst

I foråret 2014 følger en ny runde af ROSA – Dansk Rock Samråds efterskoletur.