– Det var bare det fedeste, når der kom nogle ud og gav den gas for vores skyld

Tunnelvision er det sjette og sidste band i denne sæson af E-Tur. Bandet spiller her i januar på 10 forskellige efterskoler rundt omkring i landet. Inden afgang har vi taget en snak med Amalie Dallerup og Asger Kjær Kristensen.  

Af Louise Rasmussen

– Man følte, at man var en del af sammenholdet, og det var bare det fedeste, når der kom nogle ud og spillede, og gav den gas for vores skyld.

Ordene kommer fra sangeren Amalie Dallerup, der udgør den elektroniske duo Tunnelvision sammen med bassisten og keyboardspilleren  Asger Kjær Kristensen, når hun tænker tilbage på sin efterskoletid.

Hun og Asger har begge gået på Klejtrup Musikefterskole i Hobro, og de to husker tydeligt hvor fedt det var, når man som elev fik lov til at opleve intimkoncerter med upcoming bands.

Så nu glæder de sig til at ”gøre gengæld” på E-turen, hvor duo’en bliver udvidet til en kvartet, når trommeslageren Alexander Hulshoff, guitaristen Benjamin Lynnerup og trompetisten Dan Hejslet slutter sig til.

Der er lys forude
Men det er Amalie og Asger, der skriver og komponerer al musikken. De to har spillet sammen i 3 år og står for en musik, der er inspireret af sene nattetimer og tunge emner. Sammen leverer de et smukt og melankolsk univers med velskrevne tekster om ensomhed, svigt og forventningspres. Emner mange unge mennesker i dag kender til.

– Hvis man er nede eller er lidt negativt ladet, så kan det være rigtig svært at se de gode ting i alt det, der sker omkring en. Selve navnet Tunnelvision associeres også med det at være snæversynet og ikke at kunne se muligheder og se tingene i et bredere perspektiv. Men selvom temaerne i teksterne kan være meget tunge, handler vores musik også om, at der er lys forude og at fremtiden byder på en masse muligheder, fortæller Amalie og Asger.

Smagsprøve på ep inden udgivelse

Inden bandet drager på E-Tur, har de brugt meget tid på at forberede sig så godt som muligt.

– Vi har lagt meget arbejde og energi i, at få det hele til at spille, så efterskoleeleverne får en god oplevelse. Vi har lavet nyt logo, banner og T-shirts. Og vi har en ep med, som vi egentlig først udgiver efter E-Turen, så det er lidt ”exclusive” for efterskoleeleverne, at de får muligheden for at købe den inden.

– Vi tager også noget nyt musik med, som vi ikke har spillet live før, og så er vi faktisk i gang med at prøve at finde en coach, som kan hjælpe os med at udføre vores liveshows, så det bliver så godt som muligt.

Vigtige budskaber

På E-Turen vil bandet vise ærlighed, dynamik og energi på scenen, og de vil rigtig gerne snakke med eleverne efter koncerterne. Bandet har nogle vigtige budskaber, som de håber, at de kan få ud over scenekanten:

– Vi vil rigtig gerne skabe en platform og en form for talerør for unge mennesker, der går og bøvler med ting og sager i hverdagen, og gøre det klart, at det er helt okay at snakke om de svære ting, siger de to.

Bandets ambitioner for fremtiden er bl.a. at få udgivet nogle nye ep’er i 2018 og at komme ud at spille på forskellige festivaler i Danmark – og evt. også i udlandet. Men lige nu glæder de sig bare til at komme på E-Tur

– Vi glæder os helt vildt meget til at komme ud og spille vores musik, og til at møde det unge publikum. Vi har som sagt forberedt os rigtig meget, så det bliver fedt at komme i gang.

Tunnelvision besøger følgende efterskoler:

Tirsdag 9. januar – Fjordvang Efterskole
Mandag 15. januar – Brøruphus Efterskole
Tirsdag 16. januar – Galtrup Musik- og Idrætsefterskole
Onsdag 17. januar – Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole
Torsdag 18. januar – Østhimmerlands Ungdomsskole
Mandag 22. januar – Vrigsted Efterskole
Tirsdag 23.  januar – Eriksminde Efterskole
Onsdag 24. januar – Ungdomscenter Knudmosen – STU i Herning kl.12.00
Onsdag 24. januar – Bgi-Akademiet kl.19.45
Torsdag 25. januar – Risskov Efterskole