Endnu et skud på eksportstammen – Portland får international licens-aftale

Endnu et skud på eksportstammen – Portland får international licens-aftale
Lene Skipper

Københavnertrioen med det ålborgensisk-klingende navn, Portland, har netop underskrevet verdensomspændende licens-aftale med det tyske pladeselskab Infacted Recordings. Dermed bliver de seneste skud på stammen af danske bands, der i år skal gøre sig som eksportvarer syd for grænsen.

Portlands andet album ”The Eyes Of A Stranger” blev udgivet i Danmark i februar på bandets eget selskab og distribueres i Danmark af VME. Og det var netop VME, der anbefalede Portland at sende pladen til det tyske selskab Infacted Recordings. Infacted spiste det færdige produkt og reagerede prompte. Licens-aftalen indebærer, at selskabet nu skal sørge for udgivelse, distribution og promotion – og betyder samtidig større royalties til bandet, da de selv har udgivet pladen i Danmark.

Infacted Recordings er et af Europas fremmeste selskaber indenfor elektro- og synthesizermusik, og de vil nu sørge for at ”The Eyes Of A Stranger” er at finde på hylderne i alverdens pladebutikkerne. Indtil videre er pladen udgivet i 14 lande i Europa, Canada, USA og Rusland og er i dette øjeblik at finde i mindst 90 butikker.

Ifølge Portlands forsanger Mikael Korslund tager Infacted Recordings sig overvejende af elektro- og synth-pop i laget under velkendte navne som Depeche Mode og Erasure. Og det er netop her, Portland gerne vil kile sig ind.

Mikael Korslund fortæller desuden, at den internationale debut-album bliver udgivet med seks ekstra numre, som stammer fra den deres første album ”The World Is Creative”. Bandet har endnu aldrig turneret i udlandet, men der arbejdes i øjeblikket på en opvarmnings-turné for et fortsat hemmeligholdt orkester – men foreløbig er der kun et enkelt job på plakaten: I Parken efter kampen mellem FCK og AC Horsens.

Tid og sted

22/10 19:00 Parken