Engelske anmelder-roser – og berømt manager – til Mew

Engelske anmelder-roser – og berømt manager – til Mew
Henrik Friis

Mews debut-single i det engelske “Am I Wry? No” har allerede kastet pæne reaktioner af sig, og samtidig har gruppen sikret sig den legendariske pladeboss Alan McGee (kendt som bagmand for Oasis, Primal Scream m.m.) som ny manager.

Det hæderkronede musikmagasin New Musical Express tager med kyshånd mod Mews første udlands-single. Bladet skriver bl.a.: “..et fortryllende nummer hvis styrke ligger i den melodiske dybde…” og “… som.et forseglet værelse af blåøjet uskyld og bitter erfaring er det også en enestående debut, der indeholder flere iørefaldende kvaliteter og løfter end de fleste gennemsnitbands mønstrer på deres andet hele album”, mens også avisen The Guardian og ugemagasinet Time Out har givet nummeret positive ord med på vejen.

Singlen udkom 23. september og er en forsmag på Mews internationale debut-cd efter den indgåede kontrakt med Epic/Sonys internationale kontor i London, og allerede nu er gruppen ude at spille England tyndt (fra midten af september til oktobers slutning), hvor de har support-tjansen for Martin Grech:

– Det bliver en rigtig hård tur på små klubber – en græsrods-turné, hvor vi skal ud og kæmpe for det, fortæller sanger og guitarist Jonas Bjerre fra kvartettens lejlighed i Islington-kvarteret i London.

Mews single-cover

Efter flere års frustration over den danske pladebranche udsendte Mew to cd’er på eget selskab, Evil Office, herhjemme, inden gruppen blev opsnust af Epic/Sony som følge af deltagelse på SPOT 07 Festivalen i Århus i december 2000. Epic/Sony “løb med” Mew for næsen af en amerikansk konkurrent, som også tog gruppen i øjesyn ved selvsamme festival.

Den internationale debut udsendes i starten af det nye år. Et par numre mangler endnu at komme i kassen, og materialet bliver for halvdelens vedkommende nye sange, mens den resterende del bliver nye udgaver af numre fra de to “danske” udspil, fortæller Jonas Bjerre.

En anden positiv nyhed for gruppen er den nyindgåede manager-aftale. Det er med legendariske Alan McGee, der er kendt for skabelsen og ledelsen af indie-selskabet Creation Records, der gennem 16 år og til sin lukning i 1999 bl.a. husede indflydelsesrige grupper som Oasis, Primal Scream, The Jesus And Mary Chain, The Boo Radleys, Super Furry Animals, The Teenage Fanclub m.m.

– Alan McGee kommer til at betyde meget for os. Han er meget respekteret og har mange gode forbindelse – også i USA, som Jonas Bjerre udtrykker det.

– Kontakten med ham kom i hus, da en af hans bekendte spillede vores album-sampler (med fire numre) for ham, hvorefter han ringede til chefen for Sony og fik kontakt med os, lyder Mew-frontfigurens simple forklaring på scoopet.