– Er der nogen af jer, der har et klaver derhjemme, jeg kan spille på?

Lydmor sprang ikke bare ned blandt publikum i Mexico City – hun spiller bl.a. også ”trust concerts” hjemme hos fans i denne uge. Og så skal hun se Mew…

Lydmor ér altså ikke helt almindelig. Heldigvis! Midt i hendes allersidste koncert på Días Nórdicos-turen, lød det fra scenen:

Er der nogen af jer, der har et klaver derhjemme, jeg kan spille på. Er der nogen af jer, der gerne vil have mig til at spille hjemme hos jer? Så kom hen til mig efter koncerten…

DSC04112

Lydmor – med et hav af mexicanske tilskuere foran sig…

Det har hun aldrig gjort direkte fra scenen før…

I forvejen var det altså ikke opmærksomhed fra publikum den danske elektropop-musiker manglede – hverken med sin finurlige, melodiske musik, eller med sine lange vandringer ude blandt publikum. Men dé spørgsmål fra scenen var selvfølgelig med til at udbygge ryet yderligere.

Så efter koncerten slog mange fans ring om den danske musiker, for at vise deres interesse for at få besøg derhjemme af Lydmor i den ekstra uge, hun har valgt at blive i Mexico. Alle fik beskeden om at kontakte hende på Facebook og forklare om deres idé, så skulle Lydmor nok kontakte dem.

Egen intuition
Nu er Mexico ikke verdens sikreste land. Men dels stoler Jenny Rossander klippefast på egen intuition – og hun hár spillet mange såkaldte trust tour-koncerter gennem årene i folks private hjem –  dels har hun solid opbakning i Sony Musics Mexico-afdeling til at sikre sig. Så tirsdag aften – mens resten af Días Nordicos-holdet var rejst hjem – havde hun været ude at spille ”privat” efter at have sorteret i de 50 henvendelser, der var kommet via Facebook.

DSC04146

Lydmor nede på tilskuer-vandring i Cineteca Nacional.

Som hun skriver til os:

”Max, Julia og Jamie bor sammen i et hus i nærheden af Condesa. Alle der bor der, spiller musik. De har en kat. De har en have. De havde taget anlægget fra øveren ud i haven. Købt lyskæder. Bassistens familie brygger selv øl. Dem drak vi.

Det var fucking hyggeligt. Jeg spillede en koncert på deres klaver i lyskædernes lys. Derefter blev jeg hængende, lyttede til deres musik, og følte mig helt ekstatisk lykkelig under stjernerne.

kvindeligefans

Milagros (t.v.) og Thelma efter mødet med Lydmor: – Jeg fandt frem til hende via Facebook og et musikmagasin. Jeg ved ikke, hvad det er – og jeg kender ikke meget til nordisk musik, men det her tiltaler mig virkelig , sagde Milagros. – Hendes sange er så real og naturlige. Jeg håber sådan, at kunne mødes med hende og spille med hende. Jeg er selv sanger og musiker. Musikken er meget europæisk i lyden, og har en helt anden atmosfære. Også Moddi og hans cellist, sagde Thelma.

 

Días Nórdicos Latinamerica er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond

Min aften sluttede med at jeg sad med Max og kiggede udover selskabet og han meget roligt sagde, “These are my best friends. I’m so happy you’ve met them. I’ve never experienced anything like this. This is special”, skriver Lydmor, som også mødtes med andre kontakter fra Facebook-henvendelserne tirsdag formiddag.

Og så fandt hun desuden ud af, ”at de allesammen er fans af Mew – mit yndlingsband som (og det her er mindblowing) spiller på søndag i byen!!!! Igennem mine nye bekendtskaber har jeg allerede fået backstage-billet”, skriver Lydmor, som ellers benytter den ekstra Mexico-uge til endnu flere interviews og promo-fremstød –  interessen for den danske sanger og musikere er ikke blevet mindre…

Días Nórdicos Latinamerica er støttet af Statens Kunstfond og Nordisk Kulturfond

logoer kopi

 

 

 

mandlige-fans

Antonio (t.v.) og Alejandro efter mødet med Lydmor: – Det er sådan en art-poppy musik. Jeg elsker den form for musik. Og hun har en meget organisk attitude, sagde Antonio, som ellers var glad for Hey Elbows musikalske mixture”. – Jeg er vild med den musik, Días Nórdicos præsenterer – jeg kan godt lide alle de forskellige udtryk. Men Lydmor…hun var altså noget helt særligt – noget h-e-l-t specielt, sagde Alejandro.