Ester Brohus i bygderne

Ester Brohus i bygderne
Henrik Friis

Ester Brohus har tidligere været i Grønland med sin musik – hele seks gange endda. Men den kommende og syvende rejse bliver alligevel ganske speciel.

Her i sensommeren skal Ester nemlig på en decideret bygde-turné, hvor Hedensted-sangeren benytter sig af, at politiet alligevel sejler ud på det årlige bygdetilsyn:

Ester og hendes medmusikanter stiger slet og ret om bord på politi-båden og spiller når der lægges til i Upernavik, Upernavik Kujalleq, Kangersuatsiaq, Kullorsuaq, Nuussuaq, Tasiusaq, Innarsuit og Aappilattoq – lokaliteter Ester knap kan udtale, men som hun glæder sig meget til at besøge.

– Formålet er at nå helt ud til de bygder og småsamfund, som der normalt ikke tænkes på, når Grønland får besøg af musik syd fra, siger Ester Brohus, der skal dele scene sammen med det grønlandske musikerpar Nina Kreutzman (sang) og Malik Hedelund (guitar, sang) samt Jan Kaspersen (sax, sang, guitar), Christina Holgersen (sang) og datteren Sabrina Brohus (sang), som Ester Brohus tager med sig ”hjemmefra”.

– Nina og Malik kender jeg fra tidligere besøg i Grønland, og meningen ved koncerterne er, at vi deler scene og hver især fortæller om vores musik, vores liv og vores baggrund mellem numrene, fortæller Ester Brohus.

Turen er kommet til i samarbejde med Gert Jacobsen (politimand i Upernavik) og John Jacobsen (dansk koncertarrangør i Nuuk) og har kun kunnet lade sig gøre via støtte fra Tips- og Lottemidlerne, Nuna Fonden, Kulturfonden Grønland, DPA (Danske Populær Autorer) samt ROSA – Dansk Rock Samråd.