Et årti med dansk kvalitetsmusik i maleriske omgivelser

RockCruise fejrede sit jubilæum med en minifestival, der viste rockens mange ansigter.

Tekst: Nadia Donnerborg & Heidi Nannberg. Foto: Heidi Nannberg

I år er det ti år siden, RockCruise blev skabt gennem et samarbejde mellem DFDS Seaways og ROSA. Siden starten har RockCruise givet publikum mulighed for at opleve dansk kvalitetsmusik i alternative omgivelser, samt givet artisterne mulighed for at benytte overfarten til Oslo (og tidligere også Harwich) til at komme på turné etc.

Oftest finder koncerterne sted på udrejsen til Oslo, dog har nogle af koncerterne fundet sted på hjemrejsen mod København, men jubilæet udmundede sig i koncerter både til og fra Oslo, til stor glæde for både os og publikum. I løbet af fredag eftermiddag tjekkede passagererne stille og roligt ind, og var klar til at sætte kursen mod Oslo kl. 16:30. Vi vidste ikke, hvad vi kunne forvente af RockCruiset, da vi aldrig før har oplevet koncerter i så unikke omgivelser. Det samme gjaldt størstedelen af publikum samt enkelte af kunstnerne.

Ved første øjekast virkede dette cruise ikke mere usædvanligt end andre færgeafgange, da de bløde væg til væg tæpper og guldfarvede gelændre ikke ledte tankerne hen på rock. Men som dagen gik, oplevede vi, hvordan RockCruiset udfoldede sig. Rocken fandt vi i Mermaid’s Bar, hvor Søren Balsner (Carpark North) varmede op til en musikalsk weekend på havet, alt i mens skibet lagde fra land. Kunstnerne færdedes frit mellem passagerne, og nedbrød den barriere, der ellers ofte adskiller musikerne og deres publikum.

Færøske Teitur gav intimkoncert i Columbus Nightclub

Færøske Teitur gav intimkoncert i Columbus Nightclub

Efter aftensmaden bevægede vi os hen til Columbus Nightclub, færgens største bar og primære venue til livemusik og underholdning, hvor Teitur, uden backup musikere, officielt åbnede RockCruise 2015. Det intime loungeområde og skibets vuggende bevægelser akkompagneret af Teiturs musik, skabte en afslappet stemning hos publikum, der havde fundet sig til rette i de bløde stole og sofaer. Med en nostalgisk og melankolsk cocktail af sange som “She Lives in the North” og “Stormy Weather”, satte Teitur tonen for en koncert, hvor han bød efteråret velkommen.

Læs vores interview med Teitur her

Dizzy Mizz Lizzy spillede på en udsolgt Sky Bar

Dizzy Mizz Lizzy spillede på en udsolgt Sky Bar

Efter en time i Teiturs selskab begav publikum sig videre til fredagens anden koncert: Dizzy Mizz Lizzy spillede for en udsolgt Sky Bar, der med sine to etager gav publikum valget mellem en mere tilbagetrukket udsigt fra balkonen og en intens koncertoplevelse på gulvet, hvor der var mulighed for at komme helt tæt på bandet. Dizzy Mizz Lizzy gav folk det, de var kommet for; en hitparade leveret med høj energi og musikalsk overlegenhed. Vi følte alle bandets tilstedeværelse, og unge såvel som gamle dansede på borde og sofaer. Da Tim Christensen annoncerede, at de efter 18 år er tilbage i studiet for at indspille et nyt album eksploderede publikum af begejstring. Efter tre ekstranumre kunne det ekstatiske publikum fortsætte festen med Søren Balsner i Columbus Nightclub, hvor han spillede dagens andet set.

Læs vores interview med Dizzy Mizz Lizzy her

Den norske skærgård.

Den norske skærgård.

Lørdag morgen lagde vi til kaj i Oslo, hvor vi hver især kunne beslutte, hvad dagen skulle indeholde. Oslo byder på kunst, natur og shopping, så timerne i land forsvandt hurtigt. Mens passagererne igen vendte tilbage til færgen spillede søskendeparret Troels Abrahamsen (VETO) og Augusta Glahn-Abrahamsen (P6 Beat) deres første dj-koncert sammen fandt sted på dækket i Mermaid´s Bar. Koncerten blev til underlægningsmusik for den smukke udsejling gennem den norske skærgård.

Solokoncert med Tim Christensen

Solokoncert med Tim Christensen

Tim Christensen spillede aftenens første koncert i en udsolgt Columbus Nightclub, hvor han fangede publikum med sine sange og personlige fortællinger. Tre af Dizzy Mizz Lizzys sange blev spillet i akustiske versioner, eller som han selv beskrev det; i en “timificeret” udgave. Setlisten inkluderede både de mere kendte sange såsom “Love is a Matter of”, men også ukendte numre heriblandt “Take My Hand Fan”, en sang han skrev i en alder af blot otte år. En sympatisk og underfundig Tim Christensen delte ud af poetiske sangtekster og et guitarspil i verdensklasse, til stor begejstring for publikum.

Læs publikums reaktioner her

Energiske The Minds of 99

Energiske The Minds of 99

Ovenover Columbus Nightclub på Sky Bar gjorde post-rock/punk bandet The Minds of 99 sig klar til at fremføre deres fortolkning af rockgenren. Deres distinkte, elektroniske lyd og bandets energi fyldte Sky Bar, alt imens forsanger Niels Brandt viste et stort overskud på scenen til at interagere med publikum i form af selfies og high-fives. Stemningen peakede, da de spillede deres gennembrudshit “Det er Knud som er Død”, og vi kunne tydeligt at mærke, at bandet var glade for at afslutte deres sommerturné på en alternativ måde. Se flere billeder og læs publikumsreaktioner her

Augusta Glahn-Abrahamsen og Troels Abrahamsen spillede op til dans i Columbus Nightclub

Augusta Glahn-Abrahamsen og Troels Abrahamsen spillede op til dans i Columbus Nightclub

Det musikalske punktum blev sat af Troels Abrahamsen og Augusta Glahn-Abrahamsen, der i Columbus Nightclub spillede et dansevenligt set, der repræsenterede rockmusikken med gamle og nye klassikere. Publikum tog godt imod duoen, og vi kan kun håbe på, at få muligheden for at opleve dem spille sammen igen.

Læs vores interview med Augusta Glahn-Abrahamsen & Troels Abrahamsen her

På trods af den relativ korte varighed opstod der i løbet af weekenden en genkendelighed publikum imellem, der skabte en stærk følelse af, at man virkelig var sammen om oplevelsen. RockCruise 2015 var en kombination af ferie og festival, hvor både musikere og publikum kunne forlade færgen med et smil og med et stærkt ønske om at vende tilbage næste år.