Eurosonic Festival: Diefenbach har fuld fokus på udlandet i 2005

Eurosonic Festival: Diefenbach har fuld fokus på udlandet i 2005
Tekst:: Henrik Friis Foto: Nils Åkesson

Torsdag var Diefenbach på scenen i hollandske Groningen under Eurosonic Festivalen, fredag spiller gruppen i Hamburg, senere på måneden kommer en tur i England til – ja, i det hele taget er 2005 året, hvor københavnerne for alvor satser på at slå deres navn fast i det store udland. Både på cd og på scenen.

Før koncerten på Groningen-klubben Huize Maas havde Diefenbach kun spillet en lille håndfuld jobs uden for Danmark – bl.a. gik 2004 med at indspille ny cd (udkommer over hele Europa til april) for den nye arbejdsgiver, det engelske pladeselskab Wall of Sound. Men som gruppens label-manager fra Wall of Sound, Toby Peacock kunne berette, kommer det til at gå stærkt fra nu af:

– Drengene skal af sted med gruppen Mylo i slutningen af januar – Mylo er meget populære i England pt, og de koncerter skal åbne op for Diefenbach uden for det stor-londonske område. Til februar venter en interview-turné i England, og der mærker vi allerede stor interesse for nu, fordi gruppens første cd fik så fin modtagelse. Derefter skal de producere video til deres næste single, der udsendes til marts, og efter udsendelsen af det nye album i starten af april skal de på deres første tur som ”headlinere” i England. Derefter kommer så det øvrige Europa, sommerfestivalerne m.m., fortalte en optimistisk Tony Peacock.

Humøret hos Peacock og Wall of Sounds øverste chef Marc Jones var ikke blevet dårligere af koncerten på det fyldte spillested, hvor Diefenbach – selv om det var gruppens første koncert, som overvejende bestod af numre fra den kommende cd – ikke bare havde skabt tilfredse miner hos de 30 landerepræsentanter fra pladedistributørerne PIAS, der skal få den nye cd ud i alle afkroge af Europa: Benicassim Festivalen forsøgte allerede under koncerten at lave aftale om gruppens deltagelse på den kommende udgave af den spanske festival, lige som andre tilkendegivelser fra det internationale publikum lovede godt.

Diefenbach selv tog det hele med ophøjet ro:

– Nej vi har ikke spillet meget i udlandet, og det er selvfølgelig lidt spændende. Men det med at være nervøse ligger egentlig ikke rigtigt til os, for vi forbereder os altid meget grundigt, sagde guitarist og sanger Kenneth Sarup bagefter. – Så der var heller ikke specielt mange nerver på, selv om vi havde seks helt nye numre med til koncerten i aften, og prøvede dem af for første gang.

Sarup mente, at det måske væsentligste ved Groningen-koncerten var at spille for et andet publikum end hjemme i København: ”At prøve sangene af på et publikum der måske nok har læst, at vi spiller elektropop, men som ellers ikke hverken har hørt os eller har kendskab til os”. Og selv om Kenneth Sarup på grund af lyssætningen ”ikke kunne se en brik”, kunne han i hvert fald fornemme, at musikken virkede,

Toby Peacock fra Wall of Sound var ovenud tilfreds efter koncerten – reaktionen fra bl.a. PIAS-distributørerne havde været endog meget positiv:

– Det betyder meget at de folk kan lide den musik, de skal arbejde med i et næste stykke tid. Nu kender de gruppen og musikken, og det vil uden tvivl smitte af på deres arbejde, når de skal gøre reklame for den nye cd i Europa.

Og måske stopper det ikke her: Gruppens danske manager Jan-Erik Stig kan berette om interesse fra både Australien og Japan. Jo, 2005 tegner egentlig ok……