Eurosonic Festival: Garage rock-eksport for fuld udblæsning

Eurosonic Festival: Garage rock-eksport for fuld udblæsning
Tekst: Erik Barkman Petersen. Fotos: Nils Åkesson

The Blue Van og Magic Bullet Theory er to danske rockbands med en hel del tilfælles. Begge står de for en skarp og hidsig garage rock med rødderne dybt begravet i tressernes og halvfjerdsernes langhårede toner. Og begge stod de fredag aften klar til at vise det danske rock-flag på branche-festivalen Eurosonic i Groningen, Holland.

The Blue Van lagde ud i rock-klubben Vera, hvor køen foran indgangen afslørede, at hypen omkring de gamle Brønderslev-drenge breder sig stødt. Indenfor var begejstringen for tresser-tonerne stor – også, kunne øjenvidner senere berette, blandt de bookere, der var Blue Vans allervigtigste VIP-gæster denne aften.

Da manager Manfred Zähringer tidligere på aftenen skulle opsummere hans grunde til at sende Blue Van til Eurosonic, fremhævede han både promotion og networking – men især muligheden for at spille for udenlandske nøgle-bookere:
– Festivalen er et glimrende springbræt til de store sommer-festivaler rundt omkring i Europa, fastslår han.

Om det så bliver til store festival-engagementer vil tiden vise. Under alle omstændigheder har både band og manager store live-planer for det næste halve år: Tysklands-tour, USA-tour, måske endda Australien og Asiens-tour. Sideløbende vil Blue Vans debut-album udkomme både i Europa og USA.

Magic Bullet Theory i røg og damp

Magic Bullet Theory er på deres side midt i en hollandsk mini-tour og 3.-7. februar turnerer de i Tyskland. Også deres manager – John Narroway – håber især på festival-jobs til bandet henover sommeren.
– Mange af de inviterede bookere var her, så det ser godt ud, skønner manageren optimistisk.

Om ikke andet anbefalede bandet sig fint med aftenens koncert i det lille Huis De Beurs-teater. På grund af brandregulationer var salen kun 3/4 fuld, selvom folk faktisk blev afvist ved døren. Men fyldte de 200 koncert-gæster ikke rummet ud, så applauderede de til gengæld Magic Bullet Theorys koncentrerede koncert entusiastisk.

– Det gik sgu meget godt, lød det fra forsanger og guitarist Ole Svenningsen efter koncerten.
Han refererede selvfølgelig til Magic Bullet Theorys egen præstation. Men som status over fredag aftens danske garage rock-fremstød er det heller ikke helt skævt.