Eurosonic Festival: Udlandseventyr i luften for Lise Westzynthius

Eurosonic Festival: Udlandseventyr i luften for Lise Westzynthius
Tekst: Erik Barkman Petersen. Foto: Nils Åkesson

Årets Eurosonic Festival kunne dårligt være faldet på et bedre tidspunkt for den danske singer/songwriter Lise Westzynthius. Netop nu ligger hun i forhandling med pladeselskaber, der er interesserede i at lancere hende i Europa, og den hollandske branche-festival er en oplagt lejlighed til at holde møder og vise evnerne på scenen frem.

Koncerten finder sted i den øvre etage på Groningen-teatret Grand Theatre, hvor en fyldt sal tager vel imod de stille, men intense sange. Salen rummer lutter siddepladser, hvilket er lidt uvant for sangerinden, og så er koncerten i øvrigt hendes første udenfor Skandinavien.

– Men alle siger, det var rigtig godt, og jeg tager deres ord for det, forsikrer Westzynthius efter koncerten – og smiler skævt.

Hverken sangerinden selv eller hendes manager, tidligere Rhonda Harris-bandkammerat Piet Breinholm Bendtsen, vil ud med navne på de interesserede pladeselskaber. Men forhandlingerne er sandsynligvis afsluttede allerede i slutning af januar, og de virker begge meget fortrøstningsfulde.

Lises store drøm er især et gennembrud i Frankrig, ”hvor de er meget lydhøre over for ting, der ikke er skåret ud i pap,” som hun formulerer det.
– Tag nu bare en musiker som svenske Stina Nordenstam. Ud over Sverige har hun en god karriere kørende i Frankrig, og det kan hun leve komfortabelt af, fortæller Westzynthius.

Hvordan det næste år kommer til at forme sig for singer/songwriteren bliver både vi og hun meget klogere på inden længe. Men hvis alt går efter planen, bliver aftenens Eurosonic-koncert blot en af mange udenfor Skandinavien i 2005