Fem år for Norberg

Skandinaviens mest ansete festival for elektronisk musik kan denne weekend fejre sit fem års jubilæum. Til trods for at Norberg blot er en flække, og at Norberg Festivalen, der foregår fra d. 28. – 31. juli, endnu er ganske lille, så er successen i hus.

Elektronisk musik tæller ikke på lige fod med de store genrer som rock, pop, r&b, jazz osv. Men dét til trods er det muligt at banke en festival op, som giver genlyd langt ud over landets grænser. Landet er Sverige og en håndfuld ildsjæle drager hvert år i juli ud til en nedlagt jernmine i de svenske skove for at sætte beton, træplanker og teltdug i svingninger – fra både lyd og lys.

Ser man på programmet, er der i år endnu flere store, internationale navne på plakaten – ialt over 100 acts indenfor musik, visuals, video og installationer. Om det skyldes det både flotte og store program eller at folk virkeligt har fået øjnene op for Norberg Festivalen er usikkert, men faktum er, at der nu – et par dage før det hele går i gang – er solgt mere end dobbelt så mange billetter som sidste år ved samme tidspunkt.

For festivalen er der også logistiske fremgange. Minebygningen og området omkring er sted for et løbende kulturprojekt og hvert år forbedrer og restaurerer man de gamle bygninger. Af hensyn til Norberg Festival, men også af hensyn til projektet ”Framtidshyttan” er der f.eks i år indlagt trådløs bredbåndsforbindelse på festivalområdet, og lydsystemerne omkring scenerne er forbedret.

Jernminen Mimerlaven
– centrum for festivalen.

Men kan man ikke selv være dér, når det går løs, er der mulighed for at høre udvalgte koncerter, da der vil være nordisk radio-samsending fra festivalen.
Man kan finde al info – fra køreplaner til program og meget mere på festivalens hjemmeside (se link til højre).

ROSA har siden starten i 1999 støttet Norberg Festivalen i forhold til de danske acts, der hvert år optræder i Norberg. Modsat hjælper Norberg Festivalens team af frivillige til med lys og rigning ved ROSA’s årlige SPOT Festival.