Turboweekend - stort show i intim ramme på RockCruise. (Foto: Martin Rojen)

Fem stærke koncerter til søs

Carpark North, Panamah, Turboweekend, WhoMadeWho og The Savage Rose på RockCruise – intime koncerter for de hurtige.

Det er nu niende år, at DFDS Seaways i samarbejde med ROSA inviteter til RockCruise på København-Oslo overfarten. Men at der  stadig saft og kraft i programmet viser årets fem indslag, som igen  spænder fra nyere bands i fremdrift til de stærkt etablerede: i et program der i år går lige fra fremadstormende Panamah til The Savage Rose med 46 år på cv’et.

Koncerterne foregår i natklubben Heaven 11 på Oslobåden MS Crown of Scandinavia. Og med plads til blot 300 tilskuere er de heldige altså sikker på en helt særlig og intim musikoplevelse – sammen med mulighed for frisk havluft på dækket og et glimt af Norges hovedstad.

Årets RockCruise-program lægger for 6. juni med Carpark North og når godt rundt på den musikalske palet:

RockCruise-program 2014

6. juni: Carpark North

14. juni: Panamah

29. august: Turboweekend

4. oktober: WhoMadeWho

10. oktober: The Savage Rose

 

Carpark North:

Bandet var det første i Danmark, der havde succes med musikgenren electrorock. Navnet Carpark North er skabt ud fra genrene “Electro” og “Rock”: “Carpark” står for bilparkeringspladsen, kanter, råhed, metal – det rockede, og “North” for nordlys, stjerner og det sfæriske elektronik.

Panamah:

Panamah leverer iørefaldende og eftertænksom dansksproget pop med et drys af melankoli og et element af underspillet attitude. De tre musikere bag er den elektroniske DJ og producer Anders Christensen, guitaristen Peter Lützen samt sangerinden Amalie Stender, hvis vokal giver de elektroniske kompositioner både styrke og ømhed.

Turboweekend:

Synth-rockerne i Turboweekend fandt sammen i 2006 og tæller ud over de tre barndomsvenner Martin Øhlers Petersen, Silas Bjerregaard og Morten Køie desuden Anders Møller, der har spillet med bandet siden 2009 og blev fuldgyldigt medlem i 2011 under indspilningerne til hitalbummet ”Fault Lines”, der inden længe får en efterfølger.

WhoMadeWho:

WhoMadeWho fejrede i starten af marts udgivelsen af deres femte studiealbum ”Dreams”. Med afsæt i den elektroniske dance-musik, tilsat hårdheden fra rocken, har de tre danske musikere i WhoMadeWho skabt sig en karriere, der har bragt trioen langt ud over Danmarks grænser.

The Savage Rose:

Kombinationen af Annisettes smukke og helt igennem unikke stemme og Thomas Koppels geniale kompositioner har været inspirationskilde for generationer af danske musikere. Det er ikke mange, der med succes kan udgive store plader med årtiers mellemrum, men The Savage Rose har gjort det med klassikere som “Dødens Triumf” og “Black Angel” – og med det seneste udspil ”Love And Freedom” viste Annisette og The Savage Rose, at der også er liv i bandet efter Thomas Koppels pludselige afgang i 2006.