Figurines på alternativ nordtysk messe/festival

Figurines på alternativ nordtysk messe/festival
Henrik Friis

Nordjyske Figurines er med på scenen, når musikorganisationen Rock City, Hamburg fredag 5. december arrangerer messen og festivalen ”Hamburg muss laut bleiben” i Markthalle i den centrale del af den nordtyske storby.

Ud over Figurines – som meget belejligt ventes at skulle turnere og udsende cd i Tyskland i løbet af 2004 – er gruppens pladeselskab Morningside Records og kollegerne fra Bird Hits Plane repræsenteret ved en stand på messedelen af festivalen sammen med ROSA – Dansk Rock Samråd.

ROSA har tidligere samarbejdet med Rock City under ”Hamborg til Danmark”-projektet, bl.a. ved Klub Sanz-festivalen på VoxHall i Århus i juli, hvor Rock City med det samme viste interesse for Strumm. Efter sygdoms-afbud fra Strumm overtager Figurines nu pladsen på plakaten

Den kombinerede festival og messe fremstår som et alternativ for undergrunds- og indie-musikken til de store multinationale branchemesser, og er et nyt initiativ. Formålene er dels at gå mod musikstrømmen i Tyskland (som pt. udelukkende går mod hovedstaden, Berlin), dels at forsøge at skabe et større netværk på tværs af genrerne rock, film, mode etc. – og dels at søge at skabe større gennemsigtighed for musikere/grupper som prøver at etablere sig på musikområdet.

Figurines er et af ca. 10 musikalske indslag, mens der er ca. 40 deltagere lige fra organisationer over managements til pladeselskaber på messedelen – bl.a. fremtrædende tyske selskaber som Grand Hotel Van Clef, Label Kommission Berlin, Tapete Records, den store nationale Karsten Jahnke Konzertdirektion og den alternative tv-kanal Viva/Fast Forward.