Figurines, Spleen United og Nephew til by:Larm i nordnorske Tromsø

by:Larm – det norske svar på SPOT Festivalen – har fundet sted siden 1998 i skiftende norske provinsbyer, og for anden gang er festivalen rykket nord for polarcirklen til nordnorske Tromsø. Spleen United og Figurines spiller begge torsdag aften, mens Nephew giver koncert om lørdagen – de tre danske bands har alle godt gang i karrieren uden for landets grænser, også inden dette norske fremstød:

by:Larm er starten på en række udenlandskoncerter for Figurines: Senere i denne måned giver bandet 10 koncerter i Tyskland, og musikerne er også med på næste måneds store danske fremstød i Canada og USA, hvor de foreløbig har aftaler om 14 koncerter – blandt andet på Canadian Music Week i Toronto.

Spleen United har senest haft stor succes på Eurosonic-Festivalen i sidste måned, da bandet både fik en fremragende anmeldelse i verdens største musik-ugeavis, engelske New Musical Express, og sikrede sig en en aftale med BBC Radio One om session-optagelser i London til april/maj.

 

Spleen United – optræder også på by:Larm i
nordnorske Tromsø.

Endelig har Nephew gjort sig bemærket syd for grænsen for et par måneder siden – bandets deltagelse på Popkomm i september resulterede i aftaler om en række november-koncerter i Tyskland – og så brygger bandet i øvrigt på et nyt album.

De danske orkestre på by:Larm følger i fodsporene på blandt andet Kashmir, Blue Foundation, Swan Lee, Under Byen og Efterklang, der alle har givet showcases på den norske festival i løbet af de senere år.

De norske arrangører præsenterer i løbet af tredagesfestivalen mere end 90 koncerter og 50 seminarer for publikum og næsten tusinde akkrediterede branchefolk samt 250 norske og internationale mediefolk.

ROSA – Dansk Rock Samråd støtter Figurines og Spleen Uniteds optrædender på by:Larm.

Danske orkestre på by:Larm i nordnorske Tromsø – 9., 10. og 11. februar 2006:

09. februar, Flyt 21:30  Figurines
09. februar, Flyt 23:30  Spleen United
11. februar, VG Teltet 21:30  Nephew