Fjerde sæson af Pop-Pilot takker af

Pop-Pilot 2015 er slut for i år – men musikken og venskaberne lever videre.

Tekst af: Malene Jessen.

Efterårsferien og Pop-Pilot 2015 er nu slut for denne omgang, og pigerne er tilbage på skolebænken. Men at musiklejrene i Randers, Fredericia og København for 13-16 årige piger lever videre hos deltagerne, ligger klart når man taler med dem efterfølgende. Vi har bl.a. talt med Eline fra Fredericia-lejren om, hvordan det er at komme tilbage til hverdagen efter Pop-Pilot er slut.

– Det var hårdt at sige farvel til veninderne og storesøstrene, og så har det været hårdt at gå fra musikken og tilbage til bøgerne, MEN, musikken lever stadig, fortæller 15-årige Eline fra Fredericia. Normalt synger hun, men musikinteressen har ændret sig en del efter Pop-Pilot. Nu spiller hun på alt, der skaber den samme lyd som et trommesæt.

DSC08974

Eline spillede trommer på Pop-Pilot lejren (Foto af: Nadia Donnerborg)

Pop-Pilot giver mod til nyt
– Jeg er blevet så glad for at spille trommer, at mine forældre nu hjælper mig med at finde et sted, hvor jeg kan starte med at gå til det, forklarer hun. Og så er det ikke kun musikken, der har lagt nye og spændende veje for fremtiden, men i høj grad også de nye venskaber, siger Eline:

– Min nye veninde fra Pop-Pilot har lige haft ringet, og vi skal ses en af de kommende dage.

Som Eline bor veninden også i Fredericia, men de to har aldrig kendt hinanden før Pop-Pilot. Eline lyder meget begejstret, når hun fortæller om det nye venskab, og fremhæver især det sociale sammenhold som noget af det fedeste ved Pop-Pilot.

– Når man er sammen i så lang tid og så intenst, omkring det samme, så får man mod på nye ting fremadrettet – man bliver mere selvsikker, afslutter Eline.

IMG_6932

Jam på Randers lejren (Foto af: Heidi Nannberg)

Hvad gør Pop-Pilot ved os
Men se selv hvad andre Pop-Piloter fra årets lejre har sagt beriger dem:
Isabel, bassist: ”Når jeg sidder og hører musik, så slapper jeg mere af end ellers”.

Frida, guitar: ”Når jeg synger sammen med andre mennesker – det gør mig bare glad indeni – derfor skruer jeg ofte højt op for musikken, for det gør mig glad”.

Eline, trommer: ”Man åbner sig lidt mere op. Jeg har haft utrolig svært ved at synge foran andre mennesker før, men her synger jeg bare hele tiden”.

“Unfocussed” (Foto af: Nadia Donnerborg)

Agnes, bassist: ”Det fedeste ved at være her, det er, at man møder andre mennesker, som har den samme passion for musik – alt vi laver her, har noget med musik at gøre, selv i pauserne”.

Bandet ‘Unfocussed’: “Alle er bare glade hele tiden. Vi har et godt fællesskab og der er ikke noget pigedrama – alle er venner på kryds og tværs”.

Amalie, sangerinde: ”Når man har det godt socialt, så spiller man også bedre musik. Hvis der kun er piger, får man bare et andet sammenhold, end hvis der havde været drenge med”.

Tak til alle
Fra ROSAs side vil vi gerne give et stort tak til Ungdommens Hus, Fredericia kommune, Amager Kulturpunkt og Københavns Kommune samt Værket, musikskolen i Randers samt Randers kommune. Desuden til alle medvirkende, der har været med til at få dette års Pop-Pilot stablet på benene – samt et stort tak til alle de deltagende Pop-Piloter, som med deres mod, og evige energiske og optimistiske tilgang til alting, sommetider giver os grå hår, men som også giver os en kæmpe motivation, for at få Pop-Pilot til at fungere så godt, som det gør.

IMG_7122

Tak for i år. (Foto af: Heidi Nannberg)

Som altid, glæder vi os til at følge med i vores Pop-Piloters musikalske udvikling, og selvom vi er godt trætte efter sidste uges strabadser, så kan vi allerede nu sige, at vi ser frem imod Pop-Pilot i efterårsferien 2016.

Det var fjerde år i træk, at Pop-Pilot løb af stablen. Pop-Pilot er en musiklejr for piger i alderen 13-16 år, udviklet af ROSA – Dansk Rock Samråd og initieret og støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik. Deltagerne behøver ikke kunne spille musik på forhånd – de skal blot have en interesse for musik, og have mod og lyst til at udfordre sig selv.

Foto øverst af: Heidi Nannberg