Flashspot finale

Flashspot finale
Af: Frederik Sunne

Vinderne af Dansk Rock Samråds Flash konkurrence blev kåret.

Musik og Internet bliver i højere grad integrerede. Typisk i medierne som skræmmebillede på, at udviklingen vil indskrænke musikkens muligheder med ulovlig Mp3 og hjemmebrænderi.

Men … udviklingen kan også bruges positivt. I den ånd havde ROSA udskrevet en konkurrence. Den gik ud på, at alle fik chancen for at lave en musikvideo til en af de tre numre, ROSA havde lagt ud på deres hjemmeside. Videoen skulle udvikles v.h.a. den meget udbredte Internet-teknologi, Flash.

De tre numre, som der skulle udvikles videoer til, var med Future 3, Annette Bjergfeldt og Saybia.

I første omgang var der indsendt 38 forslag. Syv af disse blev fremvist til finalen og derefter blev der kåret en vinder til hver af sangene. Videoerne spændte meget vidt i både fortællestil, teknisk formåen og kreativitet.

Et par af videoerne var meget banale med kedelige storbylandskaber, naive udtryk og statiske animationer, mens flere af videoerne bød på overbevisende, abstrakte grafiske kompositioner og fint opbyggede historier.

Det var måske en anelse unfair at kåre en vinder til hver af sange. Dette fordi, at der var klart færre forslag til Anette Bjergfeldts nummer end de to andre sange.

Christina Jacobsen vandt Bjergfeldt kategorien med en anderledes video baseret på naive, animerede håndskitser. En hæderlig video, som dog var klart den kedeligste af de tre vindervideoer.

Vinderen til Future 3s sang blev Lars Dahl Petersen, som havde lavet en rigtig flot video med stilelementer fra stumfilm og Kraftwerk-videoer.

Den sidste vinder blev Prutketsjer, som havde lavet en overbevisende video til Saybias nummer The second you sleep. Videoen underbyggede fint Saybias banale tekst med en humoristisk fortællerstil, som gik lige ind hos publikum.