Flot dansk aftryk på by:Larm

I Norge har man imidlertid valgt at lade by:Larm flytte fra by til by, og årets festival var henlagt til Trondheim midt på den norske vestkyst. Koncertprogrammet blev dels afviklet på byens spillesteder og dels på seks scener i et kæmpemæssigt hangaranlæg til ubåde, bygget af tyskerne under 2. Verdenskrig. Nattemperaturen lå omkring de minus femten grader, og scenerne i ubådskomplekset var en kold fornøjelse, takket være de tre meter tykke vægge af armeret beton, der ikke var sådan at varme op. Ikke mindst takket være den danske indsats steg festival-temperaturen dog undervejs. De rød-hvide indslag holdt høj standard i et festivalprogram af en noget svingende kvalitet.Den norske upcoming-festival by:Larm – der i år blev afviklet 8.-10. februar – kan sammenlignes med vores danske SPOT-festival med sit rige udbud af bands fra de nordiske landes vækstlag.

Dúné havde æren af at være første danske band i ilden, da de entrede Red Octobers scene fredag aften kl. 22.30. Et mindre gnidningsløst møde med det norske toldvæsen (Dúnés udstyr dukkede først op et kvarter før koncertstart) kunne ikke mærkes på de fremadstormende nordvestjyder, der leverede en veloplagt og vellykket koncert.

bylarm 07

Band Ane med venner på Smia.

Responsen fra den næsten fyldte koncertsal var da heller ikke til at tage fejl af. Publikum var vilde med bandet, og efter koncerten kunne manager Jeppe Kolstrup da også melde, at Dúné selv var rigtig godt tilfreds med koncertens forløb. Spilleglæden var heller ikke til at tage fejl af hos Band Ane, selv om spillestedet Smia kun var halvfyldt ved koncertstart kl. 23.30. Ane Østergaard og hendes tre medmusikere leverede varen og fik en varm respons for en vellydende koncert.

Længere ud på natten var det PowerSolos tur til at fyre op under det norske publikum, og de løste opgaven til absolut topkarakter. Bandet spillede i vanlig letantændelig stil, og mod afslutningen af koncerten fik forsanger Kim Kix samtlige publikummer til at sætte sig ned, hvorefter han afholdt en sand rock’n’roll-dommedagsprædiken til tonerne af nummeret ”Mean Ol’ Cat”.

De 300 fremmødte gæster kvitterede med massiv klappen og piften efter koncerten, og manager Mogens Kjeldsen kunne da også efterfølgende melde om stor interesse for bandet hos de norske bookere på festivalen.

Alt i alt blev endte årets by:Larm – set med danske briller – som en glimrende weekend, der også talte optrædener med Varano og Lampshade.