For Akia inspirerede efterskoleeleverne med deres energiske og melodiske musik

7. oktober spillede For Akia deres første E-Tur koncert for et feststemt publikum.

Tekst & foto af: Nadia Donnerborg

På en kold og rå oktoberaften satte For Akia ild under fødderne på eleverne fra Skovbo Efterskole. De tre jordbundne fynboere serverede upoleret og karismatisk dance rock til stor glæde for de fremmødte elever. Skovbo Efterskole i Ringsted markerede således det første stop for For Akia på deres E-Tur 2015.

IMG_6598

Energiske For Akia

For Akia, der består af Hans Mortensen på vokal og guitar, Jesper Van på bas og Jakob Høg på trommer, blev dannet i 2013. I 2014 vandt de Karrierekanonen, og hitter for tiden med sangen “Recognizer”, der er i hyppig rotation hos P3. For Akias tekstunivers er lyriske fortællinger, der er dybt forankret i Hans Mortensens eget liv og opvækst i Grønland, og omhandler emner som splittelse, hjemve og følelsen af at være en outsider.

Som aftenen udviklede sig overgav eleverne fra Skovbo Efterskole sig til For Akias musik og rå energi. De dansede og råbte på ekstranumre efter koncerten var slut. Hittet “Recognizer”, der også indledte aftenens koncert, blev spillet igen som ekstranummer og satte dermed punktum for aftenens koncert.

IMG_6824

Dansende efterskoleelever

IMG_6843

Mie & Milla

Flere elever var ivrige efter at snakke med bandet efter koncerten, og få deres autografer.

Milla på 14 kommenterede, at koncerten havde været “overdrevet god” og at “de virkelig havde fyret den af”. Hun uddybede, at det var fedt at bandet havde henvendt sig direkte til dem undervejs i koncerten, og at det havde skabt en god forbindelse mellem dem og bandet. Hendes veninde Mie på 15, var tydelig imponeret over bandets energi og kondition, og sagde at E-Tur er et “godt arrangement”.

Skovbo Efterskole er en efterskole med kreative ambitioner og skolen har blandt andet to musiklinjer. Mange af eleverne spiller derfor selv musik. Mie forklarede, at det var fedt at opleve en koncert på så tæt hold, da bandet var “virkelige dygtige og inspirerende”, og at hun havde lært meget af Hans Mortensens guitarspil og af den måde bandet “spillede sammen på”.

IMG_6724

Veninderne var enige om, at det var fedt at opleve et band, der hviler i sig selv. Bandets afslappede manér gjorde, at pigerne følte de også “kunne være sig selv” og at de kunne “finde ind i musikken”, fordi den blev serveret uden en masse sceneshow, der kunne forstyrre musikken. For Akia gjorde et stærkt indtryk på efterskoleeleverne, og det er sikkert ikke sidste gang, at de vil lytte til bandets musik.

IMG_6762