Galla: Efter succes i hjembyerne slutter TRAX-solisterne af

Galla: Efter succes i hjembyerne slutter TRAX-solisterne af med DR Big Band – og Marie Frank – i Randers
Hans Henrik Albek

Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen er solister og DR Big Band akkompagnerer, når efterårets koncertrække ”TRAX – Coming Home” i lighed med sidste år kulminerer med en TRAX Galla-koncert. Det sker lørdag 5. november på Værket i Randers.

Galla-koncerten afslutter DR og ROSAs ”TRAX – Coming Home” for denne sæson, hvor fire af Danmarks talentfulde sangere og sangskrivere har været en tur tilbage hjemme for at give koncert i fødebyen – gerne et sted af særlig betydning for karrieren. Ved gallaen på Værket samles alle fire: Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen til den store finale.

De fire solister har også deres særlige gæster fra Coming Home-koncerterne med til gallaen, på nær Tina Dickow som har den internationale globetrotter, færingen og singer/songwriteren Teitur med i stedet for norske Sondre Lerche: Altså ledsages Dicte af Ensemble MidtVest, Peter Sommer af Simon Kvamm mens Karen tager Ataf med.

Peter Sommer – har Simon Kvamm med.

Helt specielt for gallakoncerten i Randers optræder solisterne og deres gæster her sammen med DR Big Band – med både egne numre i splinternye arrangementer og en standard efter eget valg.
Og som ekstra tilføjelse indleder Marie Frank og band aftenen på Værket med smagsprøver fra det nye album.

Solisterne
Tina Dickow m. Teitur – begejstrede 11. september publikum i Åby Skoles aula sammen med norske Sondre Lerche (erstattes altså i Randers af Teitur). Med bopæl i London og heftig turnéren i både USA og Europa er Tina Dickow ved at være en sjælden gæst på den danske scene. I juli udsendte hun den internationalt producerede cd ”In The Red” og synes nu for alvor klar til at satse udenlandsk. Singer/songwriter i topklasse.

Dicte – medbringer Ensemble MidtVest.

Dicte m. Ensemble MidtVest – nytolkede 25. september med stor succes sine egne numre sammen med det klassiske Ensemble MidtVest på Viborg Centralbibliotek. Hun er efterhånden veteran i den danske musikverden, men stadig med nysgerrigheden og vitaliteten i behold. I starten af 2006 udkommer hendes nye cd – et ganske rock’n’roll’et udspil, som ved denne lejlighed vil blive ”oversat” til både bigband og klassisk ensemble.

Karen – har rapperen Ataf
med til Randers.

Peter Sommer m. Simon Kvamm – lagde Idrætshallen ved Skanderborg Realskole ned 9. oktober sammen med Utah og Simon Kvamm (Utah er ikke med i Randers). Den tidligere Superjeg-frontfigur har det sidste års tid nydt stor succes med solopladen ”På Den Anden Side” og radiohittet ”Valby Bakke”. Hans underfundige hverdagshistorier og jongleren med det danske sprog indbragte ham en velfortjent P3 Guld-pris i 2004.

Karen m. Ataf – vendte i søndags efter 15 års fravær tilbage til Espergærde Ungdomsskole med Ataf som gæst. Danmarks nye r&b-diva kan sætte sindene og hormonerne i bevægelse med sine personlige fortællinger fra nutidens kvindeland. Karen brygger i øjeblikket på en ny cd – sin tredje – og så skal hun på julekoncert-turné med DR Big Band til december.

Marie Frank – giver smagsprøver
fra sin nye cd.

Marie Frank & band – indleder aftenen på Værket med smagsprøver fra sit nye album. Singer/song-writeren har for længst vundet publikum med sin eftertænksomme pop/rock og solgt masser af plader. Fire Grammy-priser og en Danish Music Award er det også blevet til. Hun udsendte 3. oktober det anmelderroste album ”Where The Wind Turns The Skin To Leather”.

DR Big Band – akkompagnerer årets TRAX-solister og gæster.
Bigbandet er intet mindre end en internationalt kendt samling musikere, som bl.a. kan skrive Miles Davis, Van Morrison og Dizzy Gillespie på listen over tidligere samarbejdspartnere. Danske musikere i topklasse.

DR Big Band – akkompagnerer de
fire solister og deres gæster.

DRs Carsten Holm – aftenens konferencier – er spillevende veteran ud i præsentation af ny dansk musik på P3 – bl.a. i programmet Public Søndag.
DR P3 sender direkte fra TRAX Galla-koncerten i Randers.

* TRAX er et mangeårigt samarbejdsprojekt mellem DR og ROSA – Dansk Rock Samråd. Under forskellige former og overskrifter har TRAX siden 1999 sendt danske bands og solister ud i det ganske land for at sætte fokus på rytmisk live-musik – også uden for de vanlige kultur-højborge.

Danmarks Radio præsenterer i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd og Værket:
TRAX Galla:
Tina Dickow, Dicte, Peter Sommer og Karen samt gæstesolister akkompagneret af DR Big Band
Marie Frank med band
Lørdag 5. november klokken 20.00
Værket, Store Sal
Mariagervej 6
8900 Randers
Billetter: 165,- kroner
Billetsalg: Værket, telefon: 89 13 51 10, email: info@vaerket.dk, web: Værket