Gang i serveringen – The Floor Is Made Of Lava og The Broken Beats til Malmö

 

27. september blev der, i overført betydning, langet håndmadder ud til det svenske publikum, da en højbelagt Klubb Smørrebröd blev serveret for første gang på spillestedet Debaser midt i Malmö.

Kloak sørgede for et særpræget avantgardistisk åbningsshow, hvor man kunne høre de svenske kæber hamre mod gulvet i pauserne mellem det danske orkestres insisterende krumspring. Og da The Kissaway Trail troppede op med deres popmusik, som er mere storlandent, konsekvent og dansabelt end fortidens største stadionrockbands, måtten svensken overgive sig – og som Daniel Bromann nævner efterfølgende i sin blog ”Nyasvarta (www.nyasvarta.blogspot.com); ”Danmark – alt er tilgivet” – naturligvis med et lille uskyldigt hint til forgangne tiders stridigheder af forskellig art mellem de to nationer.

Klubb Smørrebröds initiativtagere, Johannes Dybkjær Andersson og Carsten Holm, har hermed påbegyndt deres mission for at sprede budskabet om den bedste danske musik ud i Sverige og med navne som Speaker Bite Me, Figurines og The Broken Beats som de fremtidige budbringere i løbet af efterårets koncerter, er der ingen tvivl om at det danske musikalske design, der bliver præsenteret på scenen i Malmö, er lavet af suveræn dansk håndværkstradition.

Onsdag 10. oktober indtager danskerne igen Malmö, og som Johannes Dybkjær Andersson udtaler det: ”De navne som står på scenen næste onsdag, er navne du ikke anede ville blive dit nye favoritband, ovenikøbet på en helt almindelig onsdag aften, som du ikke anede kunne give dig noget ekstraordinært”.

The Floor Is Made Of Lava: Talk of the town –
forhåbentlig også snart i Malmö.

Det første band på scenen bliver et ægte ”talk-of-the-town” fænomen fra København. The Floor Is Made of Lava har igennem de sidste 12 måneder spredt et godt ry i området omkring den danske hovedstad, som et sublimt liveband, der kompromisløst strør om sig med groovy beats og pågående vokal. Snakken og virakken er opstået blot på baggrund af deres liveshows, myspace og de få demoer, som har cirkuleret i miljøet. Deres debutalbum udsendes mandag 15. oktober – hvorfor deres optræden på Klubb Smørrebröd bliver en unik chance for Malmös publikum, for at få et blik ind i den københavnske undergrund, med det band som helt klart er ”the next big thing”.

Hovednavnet er noget af det mest charmerende, spraglede og festlige rock, som vi kan opdrive i Nordeuropa. Med den talentfulde og karismatiske Kim Munk i front, savner The Broken Beats hverken nerve, dramatik eller gode sange. Alt hvad du ønsker af et liveshow skal du få, og forhåbentlig opdager det musikalske publikum i Malmö det samme, som publikum i Danmark og især i Tyskland (hvor The Broken Beats efterhånden har en stabil og sikker fanskare) – nemlig en lang fest, fra den første akkord bliver slået an til det sidste slag klinger ud.

The Broken Beats, som sidste år blev nomineret til den prestigefyldte ”P3-prisen” ved P3 Guld i København, har flere album med i bagagen, hvor du helt sikkert kommer til at høre deres store hit ”Essentials” og de fede singler ”Copy” og ”Black Fire” spillet for fuld tryk, når de lægger Debaser og Klubb Smørrebröd ned….