HatesPhere på mini-Europatur

HatesPhere på mini-Europatur
Henrik Friis

Den århusianske death/trash-gruppe HatesPhere har ikke skruret ned for nytårsløjerne – tværtimod er gruppen to dage inde i det nye år draget på en mini-Europaturné med seks koncerter i fire lande på blot en uge.

Første job er fredag i Brescia i Italien, og siden går turen til Schweiz, Tyskland og Frankrig inden gruppen næste weekend er tilbage.

– Ideen til turneen skyldes en henvendelse fra den italienske gruppe Infliction, der havde hørt vores cd’er og spurgte om vi havde lyst til at lave jobs sammen med dem – med os som hovednavn altså, understreger HatesPheres sanger Jacob Bredahl. Det samarbejde kører hele vejen gennem turneen på nær sidste stop i Colmar i franske Alsace, hvor Hatesphere skal spille sammen med grupperne Nostromo og Kruger.

HateSphere har tidligere spillet i både Sverige og England, men dette der den første egentlige turné – ”selv om det burde være sket for lang tid siden”, som Jacob Bredahl siger. – Men først skiftede vi trommeslager, siden kom arbejdet med den nye cd (”Bloodred Hatred”, red.).

Som med HatesPheres debut cd fra 2001 er den nye cd udgivet via det italienske label Scarlet – og der er distributionsaftaler med de øvrige europæiske lande. Altså også dem HatesPhere kommer til på denne tur. Forgængeren solgte i følge Jacob Bredahl 3.500 i Europa og 1.500 i Japan. Det tal skulle gerne blive væsentligt forøget med den nye cd.

Minitouren:

3. januar: La Sfinge, Brescia, Italien
4. januar: Murryfield Pub, Chiasso, Schweiz
7. januar: AJZ, Leising, Tyskland
8. januar: Camelot, Montabaur, Tyskland
9. januar: Musicdog, Crailsheim-Onolsheim, Tyskland
11. januar: ????, Colmar, Frankrig