Hektisk 2005 for The Blue Van – og en kæmpe oplevelse

– Det har til tider været både hårdt og hektisk men også en kæmpe oplevelse, beskriver The Blue Vans forsanger og guitarist, Steffen Westmark de sidste 12 måneder.

Succesåret 2005 har bragt bandet rundt i det meste af verden og sidste måned var det Japans tur til at blive erobret med koncerter i Osaka og Tokyo – sidstnævnte foran 1500 mennesker i Shibuya-AX. Koncerterne var en del af den japanske showcase-række Bandstand, der hvert halve år introducerer primært nye navne til japanerne.

På Bestseller-liste i Japan
Helt nye er The Blue Van dog ikke på det japanske marked, for bandet har solgt imponerende 4000 eksemplarer af debutpladen ”The Art Of Rolling” selv om pladen ikke er udgivet i Japan – endnu.

– Vi havde noget fritid i Osaka og tog ud for at se på se på plader i Tower Records – her opdagede vi, at ”The Art Of Rolling” var på bestsellerlisten over importerede plader, fortæller Steffen Westmark.

De to japanske koncerter bød da også på både publikumsbannere, autografskrivning og god pressedækning – blandt andet en helsides billedserie og interview i Juice Magazine og medvirken i Space Shower TV, én af de største musikkanaler i Japan.

Flere pladeselskaber har da også vist interesse for at udgive The Blue Van efter besøget i Japan, der kom i stand efter promotoren bag de to showcases, Kyodo, havde set to koncerter med danskerne i USA.

The Blue Van har spillet over 150 koncerter
i 2005 – her fra Detroit i forsommeren.
 

Forbereder ny cd
Netop USA, som også er hjemstedet for The Blue Vans internationale pladeselskab TVT Records, har været bandets base i lange perioder i det forgangne år – først med en længere koncertturné sammen med canadiske Hot Hot Heat i forsommeren og siden i New York de sidste tre måneder. Egentlig skulle The Blue Van have været på en collage-turné, der ikke blev til noget, men tiden i storbyen er i stedet blevet brugt på at skrive nye numre til den kommende plade.

– Vi har lavet 12 demo-optagelser i New York, og de bliver nu sendt ud til interessante folk i branchen: Arbejdet er i gang med at vælge producere og et godt sted at optage numrene. Vi kunne godt tænke os, det sker i New York, fortæller Steffen Westmark.

Når bandets korte turné i Schweiz og Danmark er ovre sidst på måneden, er det slut med koncerterne indtil den nye plade er færdig – den forventes på gaden i april-maj 2006.

Filmmusik
Helt slut er det dog ikke – bandet tager direkte tilbage til New York efter den sidste danske koncert (27. november). The Blue Van’s sange “Revelation of Love” og “Word From The Bird” bliver brugt i den amerikanske snowboard-biograf-dokumentar “First Descent”, som har premiere i The Chelsea West Cinema 1. december. The Blue Van skal optræde ved afterparty’et ovenpå biografpremieren. Universal Films distribuerer filmen ud til mere end 150 biografer i USA og resten af verden.

Også hjemme i Danmark er The Blue Van gået til filmen: Bandet spiller to sange “live” på scenen i den nye danske film, ”Kunsten at græde i kor” (efter Erling Jepsens roman). Filmen foregår i tidlig-halvfjerdsernes Jylland – nærmest som skabt til bandet – og er instrueret af Peter Schønau Fog.

The Blue Van Schweiz:
17/11  Club ISC, Bern
18/11  Club ABC Mixx, Luzern
19/11  Gaswerk, Winthertur
20/11  TapTap, Schaffhausen
Danmark:
25/11  Studenterhuset, Aalborg
26/11  Loppen, København
27/11  Studenterhuset, Odense