Bliglad - pressefoto

Helmig, Gnags og TV2 fortolket af Bliglad

Pop- og rockmusikken i Århus i 80’erne stod for en kombination af kvalitet og nytænkning, som viste sig at være langtidsholdbar.

Halvfjerdsernes mange musikalske eksperimenter bar nu frugt, og orkestre som Gnags, Anne Linnet, TV2, Kliché og Thomas Helmig blev ikoner for en hel generation.

Som Sven Gaul, trommeslager i TV2, udtrykker det: ”I en relativt lille by langt fra det hele har musikerne følt sig mere tvunget til at holde sammen. På den måde mener jeg, at musikken er blevet mere original i modsætning til i København, hvor bands’ene begyndte at lyde som hinanden”

BliGlad

Det unge, fremadstormende Århus orkester BliGlad har fået opgaven med at fortolke en række af disse 80´er klassikere tilsat deres helt egen atmosfære af humoristisk og energisk reggae.

Lineup: Christopher McLaughlin (vokal), Kristian Nordentoft (bas), Benjamin Lesak Jensen (orgel), Daniel Rosenthal Plon (guitar), Max Buthke (perc. + kor), Kasper Brinck (trommer), Erik Westberg (trompet), Niels Mathiasen (sax), Theis Bror (sax)